Jan Barák
21. října 2016 • 09:35

Upsal se ďáblu! Jágrovi gratulovalo zámoří i Šmicer. Milník ale bolel

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musel si počkat. Čtyři zápasy a odmakat 73 minut, až 12. střela Jaromíra Jágra v novém ročníku NHL vypnula síť a přepsala historické tabulky. Pro 44letého útočníka Floridy byl gól do sítě Washingtonu (2:4) už 750. v NHL. "Mohl jsem se trefit v každém z předchozích zápasů," přiznal v rozhovoru se zámořskými novináři Jágr.



Proti New Jersey pálil Jágr na branku hned sedmkrát, strážce svatyní Detroitu a Tampy počastoval jednou ranou, s Washingtonem vyprodukoval tři střely, jednu gólovou. Ve 35. minutě, když si v přesilové hře sjel do prostoru mezi kruhy a toušem nad lapačku překonal Bradena Holtbyho, držitele Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře uplynulé sezony.

VIDEO: Podívejte se na 750. gól Jaromíra Jágra

Vyrovnáno na 2:2, Alexandr Ovečkin a Markus Johansson ale ve třetí třetině rozhodli o výhře Capitals v BB&T Center. Panthers poprvé v sezoně odešli poraženi v normální hrací době. "Je to hezké, vstřelit 750. gól v NHL, ale znáte mě, raději bych vyhrál. Takže je to trochu bolestivé," řekl po zápase žurnalistům Jágr, před kterým jsou v historické tabulce střelců NHL už jen titáni Gordie Howe s 801 góly a Wayne Gretzky, autor 894 gólů.

"Už v předchozích zápasech jsem měl hodně šancí, puk jsem ale do branky dostat nedokázal, povedlo se mi to až teď, jsem za to rád," vyznal se český veterán, který za mořem kroutí 23. sezonu. "Je vždycky dobré, vstřelit první gól v sezoně, uleví se vám. Sehráli jsme to dobře, dostal jsem dobrou přihrávku a měl jsem hodně prostoru na střelu," uzavřel Jágr, který byl vyhlášen i první hvězdou zápasu. Na Twitteru mu ke gólu gratuloval i bývalý fotbalový reprezentant Vladimír Šmicer.

Se slovy obdivu přispěchal na stejné sociální síti i uznáváný hokejový novinář Adam Proteau. "Jsem si celkem jistý, že Jágr má pakt s ďáblem. Pokaždé, když skóruje, lokne si nápoje Benjamina Buttona, bude žít věčně," napsal kanadský dopisovatel The Hockey News.

"Ve druhé třetině jsme předváděli vysoce nadprůměrný hokej proti špičkovému týmu, který jsme zatlačili hluboko do obranného obloku. Vyrovnali jsme a kontrolovali zápas. Ve třetí třetině to také nebylo špatné, ale trochu jsme polevili a inkasovali smolný gól od Ovečkina, pak už to bylo těžké," zhodnotil duel pro Sun-Sentinel kouč Panthers Gerard Gallant.

V 1633 zápasech v NHL posbíral bývalý útočník Pittsburghhu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu a New Jersey 1870 bodů. Přidat další bude moci Jágr v noci ze soboty na neděli, kdy Florida opět doma poměří síly s Coloradem, které ve čtyřech zápasech třikrát vyhrálo.

Počet vstřelených gólů v NHL:

1. Wayne Gretzky - 894
2. Gordie Howe - 801
3. Jaromír Jágr - 750

Počet získaných bodů v NHL:

1. Wayne Gretzky - 2857
2. Mark Messier - 1887
3. Jaromír Jágr - 1868

Více tref než Jaromír Jágr zaznamenali v NHL pouze Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).
Více tref než Jaromír Jágr zaznamenali v NHL pouze Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud