Pavel Ryšavý
31. října 2016 • 21:30

Miliony Voráčka netíží, český vousáč válí. S Flyers je to ale horší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hvězda je v laufu. Jakub Voráček plní přesně to, co od něj Philadelphia potřebuje. Má být dominantní. Tak je! Začala mu běžet nová smlouva, během osmi let si vydělá přes 1,6 miliardy korun a chlap se zjevem loupežníka z Černého lesa je nejlepším hráčem Flyers, září i v produktivitě celé NHL. Začátek sezony mu vychází parádně. Z pohledu celého týmu je to ale horší. 



Hodně gólů, hodně střel, hodně zábavy. V pořádku, zápasy Philadelphie zvedají ze židle. Pokud nejste fanouškem Flyers. V tom případě byste židli spíš rozkousali. Začátek v tahu a pak je potřeba honit nemožné. Daný scénář se ve Philadelphii opakuje poslední roky docela pravidelně. A začíná strašit i nyní.

„Hraju tady tři sezony a vždycky jsme měli vstup docela těžký. V dalším průběhu jsme pak museli mazat ztrátu, což bylo náročné fyzicky i psychicky,“ spustil před tím, než se NHL rozběhla, obránce Mark Streit.

Minulý rok Flyers vyhráli 6 z prvních 20 zápasů. Po sobotě měli bilanci 3 výhry na 9 pokusů. Takže? Vlastně nakročení směrem k loňské šlamastyce. A hledejte problémy.

Philadelphii nestačily k bodovému zisku ani dvě trefy Jakuba Voráčka
Philadelphii nestačily k bodovému zisku ani dvě trefy Jakuba Voráčka

Ofenzivní hvězdy netáhnou? Vedle. Flyers jsou nejútočnější partou ligy. Dávají nejvíc gólů. Šlapou i přesilovky. Směrem dopředu bez výtek. Jenže před vlastní brankou jsou otevřená okna, a ne a ne tenhle průvan zatrhnout. Výsledkem jsou poslední porážky 4:5 se zatím slaboučkou Arizonou a Pittsburghem. „Nemůžeme říct, že je všechno špatně, to rozhodně ne,“ odmítá se bavit o krizi kouč Dave Hakstol.

Jasně, rána Provorova málem přepůlila tyč branky Penguins, za chvíli puk skákal po zádech brankáře Fleuryho, ale za čáru nespadl. To všechno za stavu 4:4.
Při svém ofenzivním stylu mají Voráček a spol. i smůlu. Jenže je jí tolik, až to děsí.

„Během druhých dvou třetin jsme zase tak moc chyb neudělali. Zhruba 50 minut jsme hráli tak, jak bychom si přáli, jaký je náš plán. Nemusíme měnit všechno, jen některé věci potřebujeme plnit důsledněji,“ komentoval porážku Hakstol.

Velké pozitivum? Voráčkův rozjezd

S kým může být absolutně spokojen, to je český vousáč v útoku. Voráček měl po devíti zápasech na kontě 10 bodů. Nebyl zahrabaný hluboko v minusových číslech jako spoluhráči. Navíc napočítal už pět gólů, on, který spíš vynikal ve sběru asistencí.

Voráček je poslední, komu by se dalo něco vyčítat.
Přitom hraje v klubu pod největším tlakem, hodně lidí bylo zvědavých, jak se v hlavě vypořádá se svým osmiletým megakontraktem na víc než 1,6 miliardy korun. Vysoká cifra potěší. Ale taky zavazuje. Flyers od něj vyžadují góly, nahrávky a aktivitu.
Sedmadvacetileté křídlo je připravené vysoké nároky plnit.

Dva zásahy přidal rodák z Kladna i proti Pittsburghu. Jednou vypálil ostře z křídla, chuťovkou bylo jeho parádní trestné střílení. „Byl jsem k smrti unavený, tak jsem trochu zpomalil a čekal na Fleuryho, co udělá,“ popisoval svoji fintu. Brankář se pohnul, on ho vykoupal. Nádhera, 4:4.

Ale pak všechno zase skončilo sklopenou hlavou. 4:5. Malkin a Crosby se objímají. Oranžová jednotka nemá nic, i když vypálila 42 ran a soupeř jen 27. Pěkně kyselý pohled na druhou stranu.

„Myslím, že dnes to byl od nás skvělý zápas, celých 60 minut jsme se rvali o výsledek. Tohle bylo přesně to úsilí, které chcete vidět,“ nebojí se o Flyers útočník Wayne Simmonds.

Pravda, ale tři inkasované góly během 55 sekund v první třetině, další ukázka defenzivních bot a další nula do tabulky je to, co vidět nechcete.
„Jo, je to trochu frustrující, ale v neděli hrajeme zase. Je potřeba být pozitivní,“ dodal kapitán Claude Giroux. Posloužila výhra 4:3 nad Carolinou jako ranvej?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud