8. listopadu 2016 • 09:30

Jágr opět odstoupil, trenér ho popichoval. Už je starý, culil se

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Floridské derby mezi Panthers a Tampou Bay oslavili výhrou 3:1 domácí. Příjemné dva body po slušně vydřeném výkonu. Kamery si hodně všímaly dvou veteránů, domácího gólmana Roberta Luonga, který přerušil sérii čtyř utkání bez výhry a Jaromíra Jágra, jenž podruhé za sebou nedohrál. Podle trenéra Gerarda Gallanta ale znovu nejde o nic vážného, na adresu svého svěřence si dokonce i zavtipkoval.



„Každý den je to stále to stejné, nic vážného," přesvědčoval Gallant po vyhraném zápase zástupce médií. „To víte, už je starý a dostává křeče," culil se. Prý jde o podobné zranění v oblasti třísla jako před dvěma dny, jen na opačné noze.

Český útočník tak v zápase naskočil jen na třináct minut a dvě vteřiny. I tak stihl čtyřikrát vystřelit na bránu, zblízka sledovat gól kolegy Jonathana Marchessaulta, který rozevřel skóre, a také byl u toho když obránce Alex Petrovic daroval druhou trefu v sezoně hostujícímu Ondřeji Palátovi .

Opora Lightning vyrovnávala ve 42. minutě na 1:1 a bylo poznat, že další trefa rozhodne. Štěstí se pak díky vyvedenému sólu Reillyho Smithe přiklonilo na stranu domácích, ale všechno mohlo být jinak, kdyby Tampa využila dvojnásobnou početní výhodu z první třetiny.

Nevyšlo to, Panthers se ubránili, a to přitom hosté uspěli hned v šesti přesilových hrách v uplynulých čtyřech bitvách. „To byl pravděpodobně klíčový bod utkání, ubránit oslabení proti takhle našlapanému týmu. Odvedli jsme dobrou práci," řekl pro NHL.com Gallant.

Hrdinou zápasu se stal Luongo, který pochytal 34 střel, připsal si 440. výhru v NHL a byl zvolen hlavní hvězdou zápasu. A hlavně - byl hladce oholen. Poprvé od léta. K tomuto kroku se odhodlal před zápasem a účelem bylo protrhnout smůlu. „To víte, chtěl jsem vypadat jako pětadvacetiletý," šprýmoval. „Ale vážně, už bylo načase a jsem rád, že se to vyplatilo."

Jediným borcem, který ho v zápase překonal byl Ondřej Palát, ale tady toho kanadský gólman moc udělat nemohl. Za svou bránou přenechal puk obránci Petrovicovi, ten ale místo vyhození kotouče promáchl a puk byl rázem před domácí klecí. Pohotový český hokejista už věděl, jak s ním naložit.

Jenže co naplat, k bodům to nevedlo. I když výkon předposledního finalisty Stanley Cupu nebyl zlý. „Všechno jsme udělali dobře, jen ty góly jsme nedali. Pak už je to o tom, kdo poslední chybuje," bilancoval soupeřův brankář Ben Bishop.

V utkání si mimo jiné mohl odbýt premiéru v sezoně obránce Jakub Kindl , jenže zůstal jen mezi zdravými náhradníky Floridy a po utkání putoval zpátky na farmu do Springfieldu.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Tampa Bay

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 11. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
3:1
ONLINE
8. listopadu
01:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 03:10. Marchessault, 55:32. R. Smith, 59:24. MacKenzie

Hosté: 41:15. Palát

Sestavy

Domácí: Luongo – Ekblad, Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Pysyk – Jágr, Barkov, Marchessault – Sceviour, Trocheck, R. Smith – Rau, Malgin, McCann – Harper, MacKenzie (C), McKegg.

Hosté: Bishop – Strålman, Hedman, Šustr, Garrison, Coburn, Koekkoek, Nestěrov – Kučerov (C), Stamkos, Palát – Point, T. Johnson, Killorn – Naměstnikov, Boyle, Callahan – J.T. Brown, Paquette.

Rozhodčí

Watson, St. Pierre – Murray, Pancich

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

11703 diváků

Nováček Denis Malgin si na Bena Bishopa v bráně Tampy nepřišel
Nováček Denis Malgin si na Bena Bishopa v bráně Tampy nepřišel

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud