23. května 2012 • 13:20

Paľko, ta je pro tebe. Kopecký přinesl medaili k hrobu Demitry

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako krásný sen, ze kterého se slovenští hokejisté nemohou a nechtějí probudit. Takové chvíle prožívají od nedělního finálového utkání naši východní sousedé, kteří na světovém šampionátu vybojovali pod vedením českého kouče Vladimíra Vůjtka stříbrné medaile.



O radost se s nimi nemohla rozdělit bývalá opora slovenské reprezentace Pavol Demitra, který zahynul spolu s kompletním družstvem Jaroslavle při letecké havárii v září loňského roku.

Jeho spoluhráči si na svého kamaráda vzpomněli už při přidávání stříbrných medailí, kdy se oblékli do dresů s jeho jmenovkou. 

„Paľko se na nás seshora dívá. Věřím, že je spokojený,"  řekl v dojemné chvíli po zisku stříbrného kovu kapitán Zdeno Chára.

"Stále nám strašně chybí, chtěli jsme odehrát šampionát co nejlépe, aby na nás byl hrdý," dodal slovenský obr.

Že svěřenci trenéra Vůjtka na Demitru opravdu nezapomněli, dokazuje i snímek dalšího slovenského hokejisty Tomáše Kopeckého, který přinesl ukázat stříbrnou placku přímo k hrobu svého kamaráda.

Radost svým bývalým spoluhráčům Janu Markovi, Josefu Vašíčkovi  a Karlu Rachůnkovi, kteří jako Pavol Demitra zahynuli s týmem Jarovlavle, udělali i čeští hokejisté, kteří si z Finska přivezli bronzové medaile.

Alexander Sjomin překonává slovenského brankáře Jána Laca
Alexander Sjomin překonává slovenského brankáře Jána Laca


Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud