20. května 2015 • 04:10

Namyšlený Kovalčuk i loňská kometa. TOP 5 hvězd, kterým MS nevyšlo

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Komu se na světovém šampionátu v Praze a Ostravě nedařilo?Komu se na světovém šampionátu v Praze a Ostravě nedařilo?FOTO: sport

    Někdy to sedne a někdy zase méně. To se stává. Každý nemůže neustále sázet góly jako Tyler Seguin, nebo tvořit hru jako Oliver Ekman-Larsson. I letošní šampionát nabídl kromě vydařených příběhů také ty slabší. Podívejte se, kterým pěti hvězdám se nepovedl.

  • Tomáš Hertl, Česko, útočník

    Tomáš Hertl si na MS v 8 zápasech připsal jen tři body.Foto Blesk - Martin Sekanina

    Zápasy: 8
    Body: 3 (1+2)
    +/-: + 1
    Trestné minuty: 2

    Určitě je rád, že tahle sezona už končí. V NHL to nebylo ono a ani šampionát v Praze na jeho herní nepohodě nic nezměnil. Jeho robustní postava se dala v semifinále a v bitvě o bronz proti zámořským týmům využít, ale to by se nejdříve musel vejít do sestavy. Ale jinak to byl on, usmíval se, bojoval, chtěl. Příště už bude líp.

  • Ilja Kovalčuk, Rusko, útočník

    Kovalčuk se smutně dívá na pohár pro mistry světaFoto Michal Beránek (Sport)

    Zápasy: 10
    Body: 5 (2+3)
    +/-: 0
    Trestné minuty: 2

    Sbornou nijak výrazně nepodpořil bodově a už vůbec se nepředvedl jako správný kapitán. Že Kovalčuk ne vždy ctí, co je dané, dokázal už před lety, když i přes podepsaný kontrakt utekl z NHL do Ruska. Ve včerejším finále zase předvedl naprosté nerespektování soupeře. Nevyčkal na ledě na hymnu soupeře a naháněl ostatní spoluhráče do šatny. Vyhnul se i novinářům...

  • Antoine Roussel, Francie, útočník

    Antoine Roussel už se těší na setkání s Jágrem, bývalým spoluhráčem z Dallasu.Foto Michal Beránek (Sport)

    Zápasy: 7
    Body: 2 (0+2)
    +/-: + 2
    Trestné minuty: 34

    Před rokem byl překvapením turnaje, dokonce se dostal do All-Star Teamu. Za šest branek a jedenáct bodů nikdo nemohl říci, že by to mělo být jinak. Jenže letos nebyl ani stínem svého loňského já, ani jednou neskóroval a k tomu ovládl tabulku v počtu trestných minut...

  • Mark Streit, Švýcarsko, obránce

    Mark StreitFoto Reuters

    Zápasy: 8
    Body: 2 (0+2)
    +/-: - 5
    Trestné minuty: 6

    Sedmatřicetiletý zkušený bek měl hlídat zadní řady a mužstvo se mělo odrazit od jeho klidné hry. Ale nevyšlo to. Streit nasbíral jen dvě nahrávky a co hůř, přidal pět záporných bodů do tabulky +/-. V této statistice patřil k nejhorším na turnaji.

  • Tomáš Tatar, Slovensko, útočník

    Tomáš TatarFoto ČTK/AP

    Zápasy: 6
    Body: 2 (0+2)
    +/-: - 1
    Trestné minuty: 6

    V NHL vede novou generaci slovenských mladíků, dokonce dal letos i více gólů než Gáborík (29) a ve střelecké tabulce soutěže skončil šestnáctý. Na MS se mu ale nevedlo a Slovensku jeho zásahy tuze chyběly. Možná byla na vině krátká adaptace po vypadnutí z 1. kola play off s Detroitem, ale neskórovat ani jednou v šesti zápasech, to by se nemělo stávat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud