13. listopadu 2015 • 15:06

Hadamczik promluvil o reprezentaci: Chybějí rozdíloví hráči

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga se dostává do situace, kdy v ní chybějí rozdíloví hráči. Tím pak trpí i reprezentace, která by právě na mužích pro klíčové chvíle měla stát. Takový poznatek si bývalý trenér národního týmu Alois Hadamczik, který u mužstva skončil po olympiádě v Soči, odnesl z vystoupení nově tvořeného výběru na Karjala Cupu.



Dvě porážky a jedna výhra na nájezdy v něm vyvolaly vzpomínky na nedávné časy. „Kdybych prohrával já, už byste se vyptávali, jestli odstoupím,“ zvedl obočí. „Ono se ale stane, že zahrajete zápas jako se Švédskem. (debakl 2:6) Musím souhlasit s trenéry, že turnaj měl z naší strany vzestupnou tendenci, výkon se lepšil a dostávali jsme méně gólů. Když skončíte poslední, musíte hledat pozitiva i negativa. U nás tím pozitivem bylo, že jsme na špatný vývoj zareagovali velmi dobře. Je třeba se na to dívat pozitivně,“ hodnotil Hadamczik.

Současným trenérům věří, že budou vybírat hráče tak, aby sestavili špičkový tým hlavně na mistrovství světa. „Když jsem byl u reprezentace já, dělal jsem to s Pepou Palečkem a vystačil jsem si. Teď je jiná doba, to vy popíšete líp než já,“ rýpnul si s úsměvem do širokého obsazení reprezentační lavičky trenérskými kapacitami z nejvyšší soutěže.

V ní ovšem kromě trenérského potenciálu vidí i značné komplikace pro národní tým. „Kdysi v Třinci jsem měl hráče jako Sekeráš, Daňo, Jánoš, Král nebo Zadina. Věděl jsem, že devět zápasů podají nadstandardní výkon a jeden od nich bude průměrný. To pomalu odchází. Dnes v extralize rozdíloví hráči chybí, což je problém právě i pro ty zkušené trenéry reprezentace,“ uvedl.

EXTRAliga: Jak si vedli ligoví hráči na Karjale? Chybí agresivita
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud