Adam Sušovský
7. května 2016 • 16:50

Sekáče stále trápí následky otřesu mozku. Rozhodne jeho stav na tréninku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Jeho zdravotní stav stále není dobrý. Necítí se tak, aby mohl naskočit do ostrého zápasu. Útočník Jiří Sekáč se stále potýká s následky otřesu mozku, ty ho nepustili na led ani dnes dopoledne. „Věříme, že bude v pořádku a zítra nebo pozítří si už bude moct zatrénovat,“ řekl na adresu nehrající posily z NHL asistent trenéra Jaroslav Špaček.



Jako posila z NHL měl být jedním z pilířů týmu, v přípravě proti Švédsku ale po nárazu do mantinelu utrpěl lehký otřes mozku a od té doby má problémy. Bolí ho hlava, v plné zátěži se necítí. Útočník Jiří Sekáč sice odehrál generálku s Kanadou a přímo v Moskvě s týmem zvládl dva tréninky. Do zápasu s Ruskem ale nenastoupil, na ledě se neobjevil ani na ranním tréninku.

„Vyspal se, je hezký den, tak se šel projít. Uvidíme, jaký bude jeho stav. Čerpá energii. Záleží na tom, jak se bude cítit. Je to jen na něm. Věříme, že bude v pořádku a zítra nebo pozítří si bude moct zatrénovat,“ řekl Špaček na otázku, jaký je stav útočníka Arizony.

Trenéři jej dosud nezapsali na soupisku. Kdyby se ukázalo, že ho zdravotní problémy do turnaje nepustí, zabral by na ní místo pro jiného hráče. Deadline, kdy by chtělo vedení týmu jeho situaci definitivně rozlousknout, není. Sekáč proto s týmem zůstane tak dlouho, jak bude třeba.

„Záleží na něm. Dali jsme mu čas, aby se dal dohromady. On sám nám pak musí říct, jak se cítí. Jestli na to má, nebo nemá,“ řekl Špaček, že trenéři budou čekat. Sám hráč ale před turnajem připustil, že pokud nebude fit stoprocentně, zápasy hrát nechce. I s ohledem na to, že mu v NHL vypršela smlouva a v létě bude jednat o nové.

Více o mistrovství světa v Rusku čtěte zde...

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud