27. března 2017 • 09:19

Budou Američané bojkotovat MS? Krize v ženském hokeji už je kritická

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký hokejový svaz čelí pořádnému problému. Už mnoho měsíců bojuje s členkami ženské reprezentace, které stávkují a hodlají si tímto postupem vybojovat lepší pracovní podmínky. Bez úspěchu. A kritická situace začíná být horší, před blížícím se mužským mistrovstvím světa (5.-21. května) totiž hrozí, že ke stávce se z loajality ke svým kolegyním přidají i muži a turnaje v Německu a Francii se nezúčastní.



Už tento pátek startuje v americkém státě Michigan ženské mistrovství světa a je klidně možné, že bude načato malou sportovní katastrofou. Domácí hráčky a úřadující mistryně světa totiž odmítají nastoupit a svaz zase nehodlá přistoupit na jimi navrhované podmínky další spolupráce. Minulý týden se ženy vyhnuly i startu přípravného kempu...

Rozsah krize je skutečně velký a vedení USA Hockey doufá, že všechno se vyřeší na pondělním zasedání. Jinak by totiž kauza mohla nabrat ještě větších rozměrů, deník USA Today totiž podle nejmenovaného zdroje přišel s informací, že pokud se svaz pokusí stávkující hráčky nahradit jinými hokejistkami, do všeho vstoupí muži.

Už téměř za měsíc totiž startuje jejich mistrovství světa a hrozí, že hráči z NHL by na něj odmítli jet. Což o to, stavitelé týmu by si určitě poradili, tento turnaj pro ně není tak prestižní a málokdy se na soupisce objeví prvotřídní hvězda, ale pro americký hokej by to byla pořádná ostuda.

Takže veškeré zraky se upínají k večernímu jednání. Ale dokáže svaz tak rychle zažehnat krizi, se kterou nedokázal hnout celých 14 měsíců?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud