8. dubna 2015 • 16:49

Kýhos v Kometě skončí, s majitelem nenašli společnou řeč

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí mužstvo hokejové extraligy Kometa Brno je bez trenéra. Po dvou medailích ve dvou po sobě jdoucích sezonách nenabídlo vedení klubu novou smlouvu Vladimíru Kýhosovi a místo toho si hledá nového kouče. Klub to potvrdil v tiskové zprávě. Důvodem je podle informací iSport.cz komunikační bariéra mezi Kýhosem a majitelem Liborem Zábranským.



K ukončení spolupráce s Vladimírem Kýhosem dění v Brně v posledních dnech směřovalo. Kometa šla do play off s jednoznačným cílem, jímž byl mistrovský titul, k tomu se však po semifinálovém vyřazení s Litvínovem nedostala. A tak přijdou změny.

„Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli, že po vypršení stávající smlouvy s trenérem Kýhosem o další jednat nebudeme,“ potvrdil očekávanou skutečnost v tiskové zprávě Libor Zábranský.

„Za odvedenou práci v Kometě mu za celé vedení děkuji a jsem si jist, že své trenérské kvality brzy potvrdí v jiném extraligovém klubu. Za všechny v Kometě mu do další kariéry přejeme hodně štěstí. O složení realizačního týmu pro následující sezónu budeme nadále intenzivně jednat. Do letní přípravy máme času relativně dost,“ dodal.

S Kýhosem bilancoval sezonu v úterý, trenér ale svůj konec tušil už dřív. Ještě během série s Litvínovem poskytl deníku Sport otevřený rozhovor, v němž vyjádřil svoje rozčarování z toho, že s ním o budoucnosti nikdo nemluví.

„S kolegy trenéry jsme společně vybudovali mužstvo, složené přitom z poloviny, dá se říct, prvoligových hráčů. Kus práce je za námi vidět. Jak v minulé sezoně, tak v nynější. Já za ocenění naší práce nepovažuju umístění, mnohem víc to, že se podařilo začlenit spoustu mladých kluků, kteří dokázali hrát dobrý hokej, na nějž chodí plný stadion. V tom vidím důvod, proč by za námi někdo měl přijít s nabídkou nové smlouvy. Sám sebe se ptám, zda si vůbec někdo váží práce, kterou jsme tu s (asistenty) Martinem Pešoutem a Karlem Beranem pro Kometu odvedli,“ řekl. S tím, že ho taková odezva ze strany vedení klubu mrzí i lidsky.

Podle zákulisních zpráv byl tento rozhovor jedním z důvodů ukončení spolupráce. Zábranský nedal na medailovou bilanci Komety pod Kýhosem a podruhé během svého šéfování Kometě (poprvé se tak stalo v sezoně 2009/10) 58letého trenéra z klubu vyhodil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud