21. listopadu 2016 • 15:38

Mladší dorost Sparty drtí konkurenci, soupeřům dává skoro 7 gólů na zápas

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové Tipsport extralize si užívají obdiv hokejisté Liberce, kteří získali plný počet bodů desetkrát za sebou. V ELIOD Extralize mladšího dorostu však mají následovatele - pražskou Spartu. Svěřenci Jaroslava Nedvěda také obhajují mistrovský titul a v nové sezoně si počínají znamenitě. V základní části jednoznačně dominovali a v osmnácti odehraných zápasech ztratili jediný bod!



Příběh Bílých Tygrů a mladšího dorostu Sparty je téměř podobný. Jedinou výjimkou je, že obhájci extraligového titulu ze severu Čech se rozjeli pomaleji, naopak sparťané ve své soutěži dominují od jejího začátku.

Svěřenci bývalého obránce Jaroslava Nedvěda ztratili v osmnácti zápasech jediný bod a na kontě mají úctyhodné skóre 125:37. „Parádně jsme nastartovali sezonu, ale zajíci se počítají až po honu,“ brzdí euforii kouč Pražanů. Co stojí za úspěchem jeho svěřenců? „Máme spoustu šikovných kluků, útočnou sílu máme rozprostřenou do všech formací a od každého očekáváme týmovou hru.“

Právě ta mladé sparťany zdobí a zejména v ofenzivě je jejich nejsilnější stránkou. Mužstvo táhne za jeden provaz a v čele s talentovanými individualitami nemá konkurenci. Lídrem bodování je Patrik Prymula, jenž s 50 kanadskými body (24+26) vládne také bodování celé soutěže. Pouze o čtyři body méně má na kontě talentovaný Marcel Čížek (22+24), který zasáhl pouze do patnácti zápasů.

Pokud vám jeho jméno něco říká, zřejmě lovíte v paměti správně. Patnáctiletý mládežnický reprezentant je vnukem bývalého reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika a nevlastním synem sparťanského obránce Michala Barinky . O žádné protekci ale nemůže být řeč, protože nadějný hráč potvrzuje talent svými výkony na ledě.

I on se ale musí soustředit na další část sezony, ve které už sparťany čekají silnější soupeři z jiných skupin. „Nadstavbová část nás více prověří v defenzivě, přijdou těžší soupeři a budeme potřebovat obranu více,“ tuší Nedvěd, podle jehož slov se jeho tým musí zaměřit právě na defenzivní činnost.

A učit se bude od toho nejpovolanějšího, jenž může svým hráčům předat cenné a bohaté zkušenosti z dob své aktivní kariéry. „Přijdou zápasy o jeden dva góly a mužstvo musí umět dodržovat disciplínu i směrem dozadu,“ řekl na klubovém YouTube kanálu.  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud