28. srpna 2014 • 09:49

Trenér Rivers zůstává v Clippers, má smlouvu do roku 2019

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalový trenér Doc Rivers prodloužil smlouvu s Los Angeles Clippers do roku 2019. Úspěšný kouč nedávno hrozil odchodem, pokud by majitelem klubu zůstal Donald Sterling, potrestaný za rasistické výroky doživotním zákazem působení v NBA. S novým vlastníkem kalifornského celku Stevem Ballmerem se Rivers dohodl na pokračování spolupráce.


Podle informací stanice ESPN si Rivers vydělá deset milionů dolarů ročně. Dosavadní kontrakt, který měl ještě na dva roky, mu zajišťoval sedm milionů.

"Jsem nadšený, že budeme pracovat s Docem dlouhodobě a vybudujeme mistrovskou kulturu, která přinese výsledky na hřišti i mimo něj," uvedl bývalý šéf Microsoftu Ballmer, jenž zaplatil za Clippers rekordní dvě miliardy dolarů.

Dvaapadesátiletý Rivers převzal Clippers, za které dříve hrával, loni v létě. V minulé sezoně vyhrál s týmem 57 zápasů základní části, nejvíce v historii klubu. Nejlepší kouč NBA z roku 2000 dosáhl zatím největšího trenérského úspěchu s Bostonem, s nímž před šesti lety získal titul. V Clippers je i prezidentem basketbalových operací.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud