24. října 2014 • 08:17

Zraněná záda připraví veterána NBA Nashe o sezonu a zřejmě skončí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Problémy se zády nepustí veterána NBA Steva Nashe na palubovky a připraví ho o cenou sezonu basketbalové ligy, která měla být poslední v jeho kariéře. Čtyřicetiletý kanadský rozehrávač Los Angeles Lakers a dvojnásobný nejužitečnější hráč ligy má potíže kvůli zánětu nervů už dva roky a momentálně ho trápí silné bolesti.


NBA začne v úterý a nejstarší hráč soutěže Nash už v létě uvedl, že očekává rozlučkovou sezonu. Zdravotní problémy ho v posledních letech trápily opakovaně, situace se ještě zhoršila v minulém týdnu, když nosil zavazadla.

Společně s představiteli Lakers ve čtvrtek Nash oznámil, že nový ročník NBA kompletně vynechá. Z tříleté smlouvy (na 28 milionů dolarů) mu schází právě poslední rok. "Být na hřišti v této sezoně bylo mojí prioritou a jsem zklamaný, že to nepůjde. Teď jde hlavně o to, abych byl dlouhodobě zdravý," řekl Nash. O odchodu do důchodu se nezmínil.

Nash odehrál v NBA osmnáct sezon, za Lakers poslední dvě a předtím hájil barvy Phoenixu a Dallasu. Nejužitečnějším hráčem ligy byl vyhlášen v letech 2005 a 2006. V uplynulé sezoně odehrál pouhých 15 zápasů, ale po měsících rehabilitace věřil, že se bude moci rozloučit na hřišti. V přípravě však nastoupil jen třikrát.

Na kontě má celkem 1337 startů v NBA a sedmkrát si zahrál Utkání hvězd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud