27. ledna 2015 • 15:15

Ve dvou výběrech Slovenska je 17 hokejistů z české extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Celkem 17 krajánků z české extraligy je v nominaci hokejistů Slovenska na dvě únorové reprezentační akce. Český trenér Vladimír Vůjtek starší si vybral z české nejvyšší soutěže devět hráčů na Slovakia Cup, který se hraje od 5. do 7. února v Banské Bystrici. Dalších osm se vydá do Vídně, kde pod vedením Vůjtkova asistenta Vladimíra Országha čeká další slovenský výběr turnaj Euro Ice Hockey Challenge.


Do Banské Bystrice byl nominován i brankář Ján Lašák z Liberce, který se vrací do reprezentace po třech letech. Slováci se na domácím turnaji utkají ve čtvrtek 5. února s Německem a o dva dny později se Švýcarskem. Náhradníky jsou ještě zadák Peter Mikuš z Hradce Králové a útočník Tomáš Marcinko z Pardubic.

Nováčkem ve Vůjtkově realizačním týmu je český trenér brankářů Petr Jaroš, který má zkušenosti z působení v Dinamu Minsk v KHL i z reprezentace Norska.

Ve Vídni budou slovenští hokejisté hrát od 5. do 7. února proti Itálii, Slovinsku a Rakousku.

Nominace Slovenska na Slovakia Cup v Banské Bystrici (5.-7. února):

Brankáři: Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Ján Lašák (Liberec/ČR),

obránci: Michal Sersen, Tomáš Starosta (oba Slovan Bratislava/KHL), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (oba Sparta Praha/ČR), Adam Jánošík (Košice), Dominik Graňák (Fribourg/Švýc.), Christián Jaroš (Lulea/Švéd.), René Vydarený (Hradec Králové/ČR),

útočníci: Libor Hudáček, Ladislav Nagy, Tomáš Surový (všichni Slovan Bratislava/KHL), Lukáš Cingel, Martin Réway (oba Sparta Praha/ČR), Marcel Haščák, Michel Miklík (oba Chabarovsk/KHL), Peter Cehlárik (Lulea/Švéd.), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Běl.), Ján Sýkora (Plzeň/ČR), Radoslav Tybor (Pardubice/ČR), Marek Viedenský (Hämmeenlinna/Fin.), Vladimír Dravecký (Třinec/ČR).

Nominace Slovenska na Euro Ice Hockey Challenge ve Vídni (5.-7. února):

Brankáři: Denis Godla (Slovan Bratislava/KHL), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR),

obránci: Tomáš Bokroš, Matúš Holenda (oba Trenčín), Erik Černák (Košice), Mislav Rosandič (Banská Bystrica), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava/KHL), Peter Čerešnák (Vítkovice/ČR), Oldrich Kotvan (Zlín/ČR), Peter Trška (Mladá Boleslav/ČR),

útočníci: Tomáš Hrnka, Adam Lapšanský (oba Košice), Milan Kytnár, Miroslav Preisinger (oba Banská Bystrica), Matúš Paločko, Tomáš Sýkora (oba Poprad), Andrej Kudrna, Andrej Šťastný (oba Slovan Bratislava/KHL), Roman Rác, Peter Zuzin (oba Olomouc/ČR), Peter Galamboš (Martin), Radovan Puliš (Zvolen), Martin Bakoš (Liberec/ČR), Jakub Gašparovič (Pardubice/ČR), Pavol Skalický (Örebro/Švéd.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud