29. ledna 2015 • 10:38

Obránce Stronati podepsal s Austrií Vídeň smlouvu do roku 2018

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový obránce Patrizio Stronati už je hráčem Austrie Vídeň, do které přestoupil z Baníku Ostrava. S vedením čtyřiadvacetinásobného rakouského mistra podepsal smlouvu do léta 2018 s opcí na další sezonu.


"Mám radost, že se tenhle přestup podařil. Patrizio je dobře narostlý obránce, který má velkou perspektivu a dobře k nám zapadne. Ve dvaceti letech je ještě hodně mladý, ale má velkou příležitost se dál posunovat," uvedl sportovní ředitel Austrie Franz Wohlfahrt na adresu 193 centimetrů vysokého fotbalisty.

Stoper české reprezentační dvacítky odešel na zahraniční angažmá, i když v české lize odehrál jen 24 zápasů. V základní sestavě Baníku se usadil až na podzim a svým jediným dosavadním gólem pomohl v 9. kole k vítězství nad Bohemians 1905 i překvapivému pátému místu po polovině soutěže.

"Výborně se hodí do našich záměrů. Chceme, aby se u nás ještě více vypracoval a co nejrychleji zapadl do mužstva," řekl trenér Gerald Baumgartner, jehož týmu patří v rakouské lize před jarní částí šesté místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud