1. dubna 2015 • 10:29

Americký kouč González po vyřazení volejbalistek KP Brno skončil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po vyřazení ve čtvrtfinále play off skončil po dvou letech u volejbalistek KP Brno americký trenér André Christopher González. Brňanky prohrály sérii s NH Ostrava 2:3 na zápasy a nesplnily cíl dosáhnout na medailové umístění.


"Kvalita týmu byla vyšší. Výsledek tomu neodpovídá. Na nezdaru se musí projevit zodpovědnost trenéra. Neprodloužili jsme s ním smlouvu. Už se vrátil do USA," řekl ČTK sportovní ředitel klubu Richard Wiesner.

Třiačtyřicetiletý González byl prvním zahraničním koučem v extralize, který nepocházel ze Slovenska. Do brněnského klubu zamířil po výběrovém řízení. "Touto cestou už nepůjdeme. Z předcházejícího výběrového řízení nám zůstala další plejáda trenérů, které se chystáme oslovit," dodal Wiesner.

Vedení klubu ještě není rozhodnuto, zda bude nový brněnský kouč opět cizinec. "Nebráníme se ani variantě k návratu českého trenéra. Se zahraničními trenéry je to ošidnější. Roli hrají i kulturní rozdíly, které jsme nečekali. Pustili jsme se ale na cestu, která nás určitě obohatila," uvedl Wiesner.

Vedle volby trenéra bude KP Brno řešit i složení kádru. Některým hráčkám končí smlouvy, vedení klubu ale chce kostru týmu udržet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud