5. srpna 2015 • 13:48

Jablonecký Pospíšil překonal zranění oka a věří v postup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jablonecký fotbalista Martin Pospíšil dostal před týdnem v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy s Kodaní míčem přímo do oka a kvůli zhoršenému vidění musel vynechat nedělní ligový duel s Bohemians 1905. Čtyřiadvacetiletého záložníka už ale nepříjemné zranění opouští a je připravený na čtvrteční odvetu v Dánsku, kde chce s týmem zvrátit dvojzápas po domácí porážce 0:1.


"Dostal jsem míčem přímo do oka. Něco mi tam prasklo, takže jsem špatně viděl. Ještě to není úplně stoprocentní, ale v pondělí jsem dostal od primáře svolení, že můžu hrát. Včera už jsem šel sám individuálně trénovat a jsem stoprocentně nachystaný do zápasu," řekl dnes Pospíšil novinářům před odletem do Kodaně.

Připustil, že v neděli trpěl, když nemohl zasáhnout do utkání s Bohemians. Jablonec se trápil v koncovce a jen remizoval 2:2. "Musím říct, že na tribuně je to hrozné. Minulou sezonu jsem odehrál všechny zápasy, takže jsem na tribuně nebyl. Zažil jsem to poprvé. Není to nic příjemného, když vidíte, že prohráváme, a nemůžete klukům nějak pomoct. Doufám, že to bylo naposledy a už budu jen na hřišti," uvedl Pospíšil.

Jablonec odcestoval do Kodaně s mankem 0:1 a klubový šéf Miroslav Pelta odhadl postupové šance na 20 ku 80. Pospíšil je ale větším optimistou. "To nám teda moc nevěří. Já osobně nám věřím víc, řekl bych, že je to tak 50 na 50. Myslím, že 0:1 není tak strašný výsledek. Hlavně v první půli doma jsme si ukázali, že s nimi můžeme hrát. Z toho důvodu nám osobně věřím docela hodně a věřím, že postoupíme," prohlásil Pospíšil.

Jablonec podle něj nesmí zahazovat šance jako v prvním duelu. "Srazila nás hlavně ta produktivita. Šance jsme si vytvořili, ale neproměnili. Chtělo by to dát co nejdřív první gól a pak přidat druhý. To by byl ideální scénář. Ale rozhodně musíme myslet i na zadní vrátka, kdybychom dostali gól, těžko bychom to doháněli," doplnil záložník s dvěma reprezentačními starty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud