10. října 2015 • 15:53

Košice odvolaly trenéra Oremuse i českého asistenta Šimíčka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český asistent Roman Šimíček byl spolu s trenérem Peterem Oremusem odvolán po nepodařeném vstupu do sezony od hokejistů mistrovských Košic. V klubu končí i český zadák Radek Philipp s dalším zkušeným obráncem Martinem Štrbákem. Naopak do devátého týmu slovenské extraligy míří slovenský bek Radek Deyl z Karlových Varů. Informoval o tom web košického celku.


Oremus se Šimíčkem působili v Košicích od konce ledna a dovedli tým k obhajobě titulu, předtím spolupracovali ve Vítkovicích. Na střídačce Košic stáli naposledy v pátek při porážce 1:2 v prodloužení v Žilině, po které zůstal tým na předposlední pozici s 11 body z deseti zápasů. V Lize mistrů tým postoupil do 1. kola play off, kde vypadl s favorizovanou Skellefteou.

"Potřebujeme mužstvo nastartovat a dát mu nový impulz. Trenérům chceme poděkovat za jejich práci v této i minulé sezoně," řekl prezident Košic Juraj Mondík. V neděli v Banské Bystrici povede tým jeden z trenérů mládeže, Oremusův nástupce by měl být znám v příštím týdnu.

Philipp si stejně jako čtyřicetiletý Štrbák, který je se 162 odehranými zápasy rekordmanem slovenské reprezentace, připsal v deseti zápasech této extraligové sezony jednu asistenci. Osmatřicetiletý český běk přišel do Košic loni v létě z pražské Sparty. V mistrovské sezoně zaznamenal v 72 duelech včetně play off 14 bodů za gól a 13 přihrávek.

"Do mužstva by měl z Karlových Varů přijít košický odchovanec Radek Deyl," řekl Mondík. Deyl nastoupil za Karlovy Vary naposledy před dvěma týdny proti Mladé Boleslavi (2:5). V šesti duelech této sezony si připsal dvě asistence. Do Energie přišel loni právě z Košic a v minulém ročníku nasbíral v 50 duelech včetně skupiny o 11.-14. místo tři přihrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud