10. února 2016 • 19:01

Prevc ovládl závod SP v Trondheimu, Kasai vyrovnal rekord můstku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Skokan na lyžích Peter Prevc vyhrál v Trondheimu devátý závod Světového poháru v sezoně a upevnil si vedení v seriálu. Slovinský suverén předvedl skoky dlouhé 135 a 132 metrů a s přehledem porazil Rakušana Stefana Krafta. Na třetí místo se probojoval japonský veterán Noriaki Kasai, který ve druhém kole vyrovnal výkonem 143 metrů rekord můstku.


Nejlepší z Čechů Jan Matura skončil na 14. místě, což je jeho druhý nejlepší výsledek v sezoně. Jakub Janda obsadil 22. příčku.

"Po hodně smolném Japonsku (44. místo v Sapporu) se dnes opět zadařilo. Ačkoliv pro mě trochu nečekaně. Tady v Trondheimu mi příliš nesedí profil nájezdu a hodně jsem bojoval s nájezdovým postavením," citoval Maturu svazový web. "Vše si naštěstí sedlo v ten pravý moment a pěkný výsledek byl na světě. Rezervy tam samozřejmě jsou, ale každý výsledek v Top 15 má pro mě velice vysokou hodnotu," konstatoval Matura, který předvedl vyrovnané skoky dlouhé 128 a 127,5 metru.

Roman Koudelka teprve podruhé v tomto ročníku neprošel do 2. kola, od postupové třicítky ho ve vyrovnaném pořadí dělilo na 32. místě šest desetin bodu. Neuspěl ani Čestmír Kožíšek, který skončil v 1. kole na 42. místě.

Prevc, jenž v této sezoně opanoval Turné čtyř můstků i mistrovství světa v letech, má nyní na kontě 1324 bodů. Před dnes desátým Severinem Freundem z Německa vede už s náskokem 443 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud