2. května 2016 • 08:54

Němci mají v nominace na MS čtyři hokejisty z NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtyři posily z NHL budou reprezentovat Německo na hokejovém mistrovství světa v Rusku. Kouč Marco Sturm už po základní části NHL věděl, že může využít útočníky Leona Draisaitla z Edmontonu a Tobiase Riedera z Arizony. Po vyřazení v 1. kole Stanleyova poháru přivítal beky Christiana Ehrhoffa z Chicaga a Korbiniana Holzera z Anaheimu.


Německou hvězdou v zámoří byl dvacetiletý Draisaitl. Syn trenér Pardubic Petera Draisaitla zaznamenal v 72 zápasech 51 bodů za 19 branek a 32 asistencí. Stabilní místo v sestavě měl i Rieder. Naopak třiatřicetiletý Ehrhoff v sezoně sehrál za Los Angeles a Chicago jen 48 duelů a Holzer nastoupil v NHL v tomto ročníku pouze ve 29 utkáních.

V kádru je i dvaatřicetiletý Marcel Goc z Mannheimu, který má bohaté zkušenosti z NHL. V zámořské soutěži odehrál 636 zápasů a získal 188 bodů za 75 branek a 113 asistencí, v 63 duelech play off přidal pět tref a 10 přihrávek. Bývalý hráč San Jose, Nashvillu a St. Louis v této sezoně v německé lize sehrál vinou zranění jen šest utkání.

Vedle posil ze zámoří je jediným dalším krajánkem útočník Felix Schütz ze švédského Rögle. NHL dříve okusili také útočník David Wolf z Hamburku a brankář Timo Pielmeier z Ingolstadtu. Wolf nastoupil v minulém ročníku třikrát za Calgary, Pielmeier se objevil v sezoně 2010/11 v jednom duelu Anaheimu.

Němci v přípravě na šampionát v Euro Hockey Challenge prohráli v Česku 2:7 a 1:2, se Švédskem po porážce 1:3 zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, v Lotyšsku po výhře 4:3 následně podlehli 1:4 a doma si připsali s Běloruskem vítězství 5:3 a porážku 3:4. Generálka je čeká v úterý v Basileji proti Švýcarsku.

Do turnaje vstoupí Němci v sobotu v 15:15 SELČ v souboji spolupořadatelů příštího šampionátu v roce 2017 proti Francii. Poté v základní skupině B narazí na Finsko, Slovensko, Kanadu, Bělorusko, USA a Maďarsko. Stejně jako Francie budou hrát bez hrozby sestupu.

Nominace Německa na mistrovství světa v Petrohradu a Moskvě (6.-22 května):

Brankáři: Felix Brückmann (Wolfsburg), Mathias Niederberger (Düsseldorf), Timo Pielmeier (Ingolstadt),

obránci: Sinan Akdag, Denis Reul (oba Mannheim), Torsten Ankert, Moritz Müller (oba Kolín nad Rýnem), Daryl Boyle (EHC Mnichov), Constantin Braun (Eisbären Berlín), Christian Ehrhoff (Chicago/NHL), Korbinian Holzer (Anaheim/NHL),

útočníci: Dominik Kahun, Yannic Seidenberg (oba EHC Mnichov), Philip Gogulla, Patrick Hager (oba Kolín nad Rýnem), Marcel Goc, Marcus Kink (oba Mannheim), Jerome Flaake (Hamburk), Patrick Reimer (Norimberk), Gerrit Fauser (Wolfsburg), Brooks Macek (Iserlohn), Marcel Noebels (Eisbären Berlín), Felix Schütz (Rögle/Švéd.), Leon Draisaitl (Edmonton/NHL), Tobias Rieder (Arizona/NHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud