29. září 2016 • 21:26

Hlasy po utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy Sparta - Inter

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 2. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy Sparta Praha - Inter Milán (3:1):


David Holoubek (trenér Sparty): "Pocity jsou pro mě zvláštní. Byl jsem hozený do vody a zkoušel jsem v tom plavat. Chtěli jsme hrát z bloku od půlky a být pasivní a zachytávat míče na střední záložníky a pak jít rychle dopředu. Aniž bych se chtěl chválit, tak taktika se nám docela povedla. Jsme strašně rád za tým, protože nejsme v dobré psychické kondici, ale tento zápas by nám mohl pomoci se chytnout. Fanoušci teď snad uvidí Spartu, na jakou jsou zvyklí. Samozřejmě chutná, když fanoušci křičí vaše jméno. Pocit to byl skvělý. Tým mám vést dva zápasy, tento byl na chycení a teď se musíme co nejlépe připravit na ligu."

Václav Kadlec (hráč Sparty): "Můžeme být všichni spokojeni. Dobře jsme to odpracovali, měli jsme dobrou taktiku a pokyny jsme plnili na sto procent. Inter v první půli nic neměl, druhou měl snad dvě akce. Chtěli jsme je nechat trochu hrát a pak sami udeřit z brejků. Viděli jsme, jak s Interem hrál Hapoel, a chtěli jsme to zopakovat."

Aleš Čermák (záložník Sparty): "S velkým soupeřem jsme to odmakali a vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší. Změna oproti derby je to obrovská. Ani my sami jsme to nečekali. Atmosféra dnes byla nádherná."

Bořek Dočkal (hráč Sparty): "Jednoznačně nejlepší výkon v sezoně. Moc dobrých výkonů totiž ani nebylo. V neděli jsme zažívali peklo a dnes tohle. Na každý zápas se připravujeme na standardky, ale před zápasem bych nevěřil, že z nich budeme těžit, protože výšková převaha byla na straně Interu."

Mario Holek (hráč Sparty): "Hráli jsme z bloku a soupeře jsme téměř k ničemu nepustili, dopředu i dozadu jsme pracovali dobře jako tým. Po těch zápasech, které se nepovedly, nyní doufáme, že se tímhle odpíchneme k lepším výkonům. Nebyli jsme v roli favorita a Inter jsme dokonale překvapili. Je to dobré pro naší psychiku."

Zdroj: ČT Sport.

Frank de Boer (trenér Interu): "Nezačali jsme vůbec dobře. Zejména jsme ukázali velice špatný přístup v prvním poločase. Inkasované góly od nás byly dárek pro Spartu. Hlavně není možné dostat gól, jako ten na 2:0. Nemělo to vůbec nic společného s profesionálním přístupem k fotbalu. Pak můžete řešit taktiku, jak chcete, ale když není správný přístup, nic nezmůžete. Ve druhé půli už to bylo lepší, ale pořád to nebyl Inter, jaký chci vidět. Po červené kartě už to bylo velmi složité. Problém nebyl v rotaci sestavy, ale v tom, že jsme na hřiště šli se špatným myšlením."

Felipe Melo (hráč Interu): "Musíme pochopit, že zápasy v Evropě nejsou snadné. Musíme hrát každý zápas, jako kdyby to bylo derby s AC. A to se nám nedaří. Než jsme se Spartou začali hrát, už jsme prohrávali 0:2. Při druhém gólu jsme si počínali jako žáčci. Byla to kolektivní chyba. Přitom jsme čekali, že Sparta bude po změně trenéra nažhavená a bude se chtít ukázat. Teď není čas na slova, ale na činy. Musíme to napravit v lize proti Římu."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud