24. října 2016 • 11:52

Všechno bylo proti nám, řekl Mourinho po debaklu United s Chelsea

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Manchesteru United José Mourinho prožil nepovedený návrat na stadion Chelsea, kde v nedělním šlágru anglické ligy s "Rudými ďábly" utrpěl debakl 0:4. Podle portugalského kouče bylo všechno proti jeho týmu už od první minuty, kdy otevřel skóre Španěl Pedro.


"Pokud by šlo vymazat neuvěřitelné defenzivní chyby, tak jsme podali dobrý výkon. Výborně jsme pracovali s míčem, vytvářeli si šance a pološance a tlačili soupeře. Podle toho by to byl velmi nespravedlivý výsledek," řekl novinářům Mourinho.

"Jenže chyby vymazat nelze a tu první jsme udělali už po 30 vteřinách hry. Takže od té chvíle bylo všechno špatně a všechno proti nám. Chelsea byla tam, kde chtěla být. Vždy, když jsme byli blízko snížení, nás potrestali z rychlého protiútoku," doplnil rodák ze Setúbalu.

Mourinho při první návštěvě bývalého klubu utrpěl svoji nejtěžší porážku v rámci Premier League. Horší prohru během kariéry zažil jen v roce 2010, kdy jeho Real Madrid podlehl 0:5 úhlavnímu rivalovi Barceloně.

"Fanoušci nás neuvěřitelně podporovali po celých 90 minut. Jsou samozřejmě zklamaní. Mrzí mě to a jako šéf kabiny se jim musím omluvit. Na to je jediná odpověď - tvrdě trénovat a dál bojovat," prohlásil Mourinho.

Ambiciózní United, kteří v létě mohutně posilovali, po devátém kole ztrácejí ze sedmého místa tabulky šest bodů na vedoucí trojici Manchester City, Arsenal, Liverpool. "Jsme šest bodů od čela ligy, ne šestnáct. A tři nebo čtyři body za první čtyřkou, což je blízko. Navíc máme za sebou těžké zápasy. Vůbec neříkám, že nadcházející utkání jsou jednoduchá, ale soupeře ze středu tabulky jako Burnley, Swansea, Sunderland a Middlesbrough musíme porazit," upozornil Mourinho.

Odmítl osvětlit situaci, ke které došlo těsně po závěrečném hvizdu na Stamford Bridge, kdy při podání rukou něco vehementně šeptal svému italskému protějšku Antoniovi Contemu. Podle médií si Mourinho stěžoval na to, že za stavu 4:0 kouč Chelsea povzbuzoval diváky k větší aktivitě, a tím United ponížil.

"Mluvil jsem s Contem, ne s vámi. Nejsem typ člověka, který sem přijde a přetlumočí osobní rozhovor. Zůstane to mezi mnou a Antoniem, pokud se o to nebude chtít podělit on," uvedl portugalský trenér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud