22. října 2017 • 20:13

Kometa vyhrála v Mladé Boleslavi a dostala se do čela extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno vyhráli v 16. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:0 a posunuli se do čela tabulky, kterou vedou o skóre před Třincem. Sérii tří porážek úřadujícího mistra zastavil díky vítězné trefě v 51. minutě ve vlastním oslabení Hynek Zohorna a výsledek dovršil v power play Martin Dočekal. Gólman Karel Vejmelka vychytal při svém třetím startu v sezoně podruhé čisté konto.


"Snažím se, když dostanu šanci, to chytnout za pačesy a chytat co nejlépe umím. Je to prostě koncentrace a samozřejmě mi pomáhají spoluhráči. Je to stoprocentně i jejich zásluha," komentoval svou formu Vejmelka, který z 82 střel v této sezoně extraligy inkasoval jedinou branku.

Hned v úvodu se dostal po Holíkově sklepnutí puku ve středním pásmu do šance Klepiš, ale Vejmelka zasáhl. Maxwell si poradil se Zaťovičovou střelou a oba gólmani pak kryli i další nebezpečné pokusy. Velkou šanci měl na straně hostů ve 12. minutě po střele Gulašiho Nahodil, ale s dorážkou neuspěl.

Za tři minuty Holík uvolnil Klepiše, který zblízka ztroskotal na Vejmelkových betonech. Maxwell zasáhl při šanci Hynka Zohorny po objetí branky. Domácí se ubránili při trestu Pacovského, který pak před koncem první dějství měl šanci z dorážky, jenže Vejmelku zastoupil Malec.

V druhém dějství se ocitl po Dočekalově přihrávce před Maxwellem Haščák, ale zakončení neměl snadné. Vejmelku prověřil Eminger a brněnský gólman se vyznamenal při přečíslení dvou na jednoho Lence se zakončujícím Musilem i při Urbanově šanci. Mladoboleslavský gólman si poradil s dvěma Malletovými pokusy a zlikvidoval i možnosti Bartejse a Hrušky.

Ve 44. minutě se dostal sám před Maxwella Nahodil, ale minul. Po Hruškově faulu hráli první přesilovku v utkání také domácí a Urban nedotlačil puk za Vejmelku. Kometa se vzápětí ubránila i při trestu Haščáka a při Malcově pobytu na trestné lavici dokonce ve vlastním oslabení skórovala.

Po Kotvanově chybné rozehrávce po mantinelu uvolnil Mallet Hynka Zohornu, který ránou z mezikruží prostřelil Maxwella. "Rozhodlo naše neproměnění přesilovek a obdržený gól při jedné nich. Vyměnili jsme si role z prvního utkání v sezoně, kdy jsme rozhodli při přesilovce Komety," uvedl trenér Mladé Boleslavi Patrik Augusta.

Domácí se snažili marně o odpověď a mohli děkovat svému brankáři, že kryl v 54. minutě další možnost Zaťoviče. V závěrečné power play domácích vyrazil Vejmelka nebezpečnou střelu Holíka a z brejku pečetil výsledek 29 sekund před koncem do prázdné branky Dočekal.

Domácí gólman Brandon Maxwell musel ve svém jubilejním stém startu v české extralize strávit těsnou prohru. "Brno je velice dobrý tým s velice zkušenými hráči. Byl to vyrovnaný zápas, snažil jsem se odvést co nejlepší práci, ale bohužel oni dali góly a my ne," uvedl Maxwell.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud