19. listopadu 2017 • 15:23

V Dubaji vyhrál Rahm, králem evropské sezony je Fleetwood

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Poslední letošní turnaj European Tour v Dubaji vyhrál španělský golfista Jon Rahm. Vládcem celé sezony se stal Angličan Tommy Fleetwood, kterému k prvnímu místu ve finančním žebříčku nakonec stačilo i dnešní 21. místo. Za prvenství v pořadí Race To Dubai obdržel prémii 1,06 milionu eur.


Rahm si díky druhému titulu z European Tour po červnovém vítězství na Irish Open přilepšil rovněž o milion eur.

Fleetwoodovi nevyšlo poslední kolo, v němž zahrál 74 ran, což byl jeho nejhorší výsledek v turnaji. Pak jen čekal, jak si povedou jeho soupeři v boji o titul krále sezony.

Roseovi v téhle situaci stačilo, aby skončil čtvrtý, nesměl se však o tuto příčku dělit. Zdálo se, že to zvládne, neboť po třech kolech soutěž vedl, ale závěr čtvrtého dne pokazil. Nakonec obsadil dělené čtvrté místo stejně jako Španěl Sergio García, poslední z adeptů na šampiona European Tour.

"To bylo úžasné. Začínáte v listopadu nebo prosinci a pak čekáte do poslední rány v sezoně, jak to dopadne," uvedl Fleetwood, kterému pomohly k celkovému prvenství triumfy v lednu v Abú Zabí a v červenci na Open France. "Dneska mi to nešlo. Byla to bída. Od jedenácté dvanácté jamky nešlo nemyslet na to, jak si vede Justin," řekl šestadvacetiletý Angličan.

Roseovi nepomohl ani výborný finiš sezony, kdy na konci října a na začátku listopadu vyhrál turnaje v Šanghaji a Antalyi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud