Jan Jaroch
2. července 2016 • 22:18

Jen chtít nestačí, tuhle jámu si Petra Kvitová vykopala i sama

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrát s Jekatěrinou Makarovovou, bývalou světovou osmičkou a dvojnásobnou semifinalistkou grandslamu, není ostuda. Ale také žádné štěstí. Zvlášť pokud jste Petra Kvitová, dvojnásobná šampionka Wimbledonu.



Tohle štěstí si česká jednička ale nepošlapala tenhle víkend na kurtu číslo 2, kde se zuřivě zakousla do zápasu, aby zjistila, že prostě tentokrát není na takové výši, aby měla na závěrečná kola v All England Clubu.

Chybí jí sebevědomí, což není při pouhých šestnácti vyhraných zápasech za půl roku žádný div. Ač již v posledních měsících zase hovoří o velkém zápalu pro sport, potvrzuje se stará tenisová pravda, že můžete trénovat jak stroj, ale vždy trvá, než do sebe vše zase zapadne.

Kvitová si svou wimbledonskou jámu vykopala koncem zimy a na jaře, kdy naivně dlouho pokračovala po rozchodu s Davidem Kotyzou bez trenéra. Abychom byli spravedliví, dramatických změn v kariéře i osobním životě pro ni bylo za posledního půlroku hodně, také k nim však měla přistoupit jinak.

Po rozchodu s Kotyzou byla svojí paní, po turnajích však spíš zevlovala, než aby pracovala. Proto teď stále dohání manko a zároveň se přesvědčuje, že ani kouzlo Wimbledonu neošálí realitu.

Ta není vůbec radostná, a kdo ví, zda se ji v roce 2016 vůbec podaří vylepšit. Tenistka známá hlubokými propady, které střídá se závratnými výšinami, už totiž pěkně dlouho šlape vodu. Jedno letošní semifinále a jedno čtvrtfinále jsou šeredným zrcadlem jejího roku, v němž ztrácí renomé jako dosud nikdy. A pokud si ho nevylepšila na trávě, tak kde už?

Navíc se pochybuje, zda je trenérský novic František Čermák, jehož v půlce dubna najala, tím pravým mužem pro dvojnásobnou grandslamovou šampionku. Kvitová si složila tým z lidí, které má ráda a s nimiž se cítí dobře. Odpověď kritikům, podle nichž v něm chybí lídr a protřelý expert, měla dát svými výsledky. Zatím se k ní ani nenadechla...

Česká tenistka Lucie Šafářová vydřela ve Wimbledonu výhru nad Slovenkou Čepelovou. Rozhodující sadu vyhrála 12:10.
Česká tenistka Lucie Šafářová vydřela ve Wimbledonu výhru nad Slovenkou Čepelovou. Rozhodující sadu vyhrála 12:10.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud