Jan Jaroch
17. září 2016 • 19:21

Nový Berdychův kouč Ivaniševič? Léčba Goranem bude velký rokenrol

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle chlap se neschovává, nepřevaluje na jazyku každé slovo. Při první příležitosti si Goran Ivaniševič ochotně našel čas promluvit o novém svěřenci Tomáši Berdychovi. Své cíle formuloval bez omáčky, jasně a zřetelně.



Na tenis se nedívá pod mikroskopem, ale velmi jednoduše. Kdo dokáže ten žlutý nesmysl dřív uklidit z dosahu soupeře, vyhraje. Pokud to nepůjde silou, musí to jít ještě větší silou.

Vzpomínám si, jak se letos v březnu při Davis Cup v Německu Berdych při jednom z rozhovorů ohradil, že termín „zabít míč“ je tenisovým nesmyslem. Musíte si prý výměnu pečlivě připravit a pak teprve zaútočit.

Tenkrát mi tohle tvrzení drhlo jak kámen po struhadle. Tenhle vysoký silný chlap musí přece přemýšlet jinak. Chtít být indiánským běžcem po základní čáře v době, kdy je v desítce každý lepším atletem než on, nedávalo vůbec smysl.

Proto mi zní dnešní Ivaniševičova slova jak rajská hudba. U hráče Berdychova naturelu se vše odvíjí od prvního úderu. Nepochybuji o tom, že jeden z nejlepších servismanů dějin Ivaniševič pomůže Berdychovu stagnujícímu podání. Odvážná hra na hraně rizika, při níž bude moci prodat svou výjimečnost – po tomhle mnozí také volali.

A věřme, že právě to teď také dostaneme. Ať si Tomáš na některých turnajích prohrává dřív, než jsme bývali zvyklí, to bude jistě daň za nový směr. Zisk však může být mnohem vyšší.

Léčba Goranem bude zřejmě velký rokenrol. A to je jen dobře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud