Jan Vacek
12. února 2015 • 17:00

Čechova parádní výkonnost = vábnička pro světové velkokluby

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud byste hledali nějakou fotbalovou jistotu této sezony, stačí stočit pozornost směrem k Stamford Bridge. Kdykoli totiž gólman Petr Čech vyběhne v modrém dresu Chelsea do utkání Premier League, je z toho čisté konto. Reprezentační gólman v elitní ostrovní soutěži neinkasuje, fantastickou formou vysílá k potenciálním zájemcům jednoznačný signál.



Signál, že je stále tou jistotou, na kterou je železný spoleh. Byl to právě vytáhlý brankář, jenž ve středečním duelu proti Evertonu dlouho držel pro Chelsea naději, že si z vypjaté bitvy může odnést tři body. Což se jí úderem ze samotného závěru zápasu také povedlo. Něco podobného Čech předvedl už v lednové konfrontaci s Newcastlem, kdy rovněž držel prapor londýnského klubu v pozoru.

Výsledkem je působivá bilance. Petr Čech naskočil v dosavadním průběhu Premier League do pěti zápasů, balon však z vlastní sítě nelovil ani jednou. Na výkony dvaatřicetiletého matadora se opět valí chvála ze všech stran, superlativy nešetří ani manažer José Mourinho .

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Everton 1:0. Čech vychytal výhru
Video se připravuje ...

TOP 5 zákroků Premier League: Parádní Čechův reflex na čáře
Video se připravuje ...

Ten se i přes jasné rozložení sil v brance „blues“ k Čechovi chová férově, nenechává ho dlouhé týdny mrznout mezi náhradníky, naopak mu dopřává celkem pravidelnou práci, byť to s vytížením v předchozích sezonách nelze srovnat.

Ani standardně kvalitní výkony Čechovi k lepší pozici v brankářské hierarchii Chelsea nepomohou. Jasnou jedničkou je talentovaný Belgičan Thibaut Courtois . Na tom se nic nezmění ani v případě, že by Čech chytal sebelépe. Jednička národního týmu si však svými vystoupeními připravuje půdu pro důstojné pokračování úspěšné kariéry.

Zkušený gólman vysílá jednoznačný vzkaz dalším velkoklubům, jež by o něj mohly v létě projevit zájem. Signál, že je připraven. Že jeho formu neovlivní ani mnohem častější pobyt na lavičce. Až budou za několik měsíců přední evropské celky zvažovat Čechovo angažmá, nebudou mít důvod k pochybám. A český gólman bude mít veškeré předpoklady, aby vyměnil jednu lukrativní adresu za druhou a dál bavil svým uměním.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud