Jonáš Bartoš
10. října 2015 • 23:15

Co scházelo novým tvářím? Reakce, když se přestalo dařit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do penaltového (a zároveň sporného) momentu hráli Češi dozadu takřka bezchybně. Své party dlouho slušně zvládaly i neotrkané tváře, které si proti Turecku prošly těžkou zkouškou. Šural, Pavelka i Novák se trenérovi Vrbovi snažili ukázat, že s nimi může hrát proti silným soupeřům. Filip Novák se ale podepsal pod obě turecké branky a ukázal, že mladíci v české sestavě ještě potřebují sbírat zkušenosti.



Tomáš Vaclík, čtvrtý start. Filip Novák, druhý start. David Pavelka třetí, Josef Šural čtvrtý. Ti všichni nastoupili v domácí kvalifikační rozlučce proti Turecku od prvních minut. Jak český trenér dopředu avizoval, při jistotě postupu na EURO mohl dát prostor méně otrkaným hráčům.

Všichni jmenovaní na reprezentační úrovni poprvé poznali opravdu silného protivníka. Novák, Pavelka i Šural v poli dlouho nehráli špatně, z branky místo Petra Čecha tým dirigoval Tomáš Vacík, který s obdrženými góly nic dělat nemohl.

Jak si benjamínci v českém nároďáku na Letné vedli? Exjablonecký Filip Novák si vyzkoušel part místo hříšníka Davida Limberského. Na levém beku nakonec převážily slabší momenty, Novák se podepsal pod obě inkasované branky. Nezvládl kritický moment v 61. minutě, kdy ve vápně nešikovně sáhl po Azizovi a sudí odpískal spornou penaltu. Při druhém gólu se nechal zbytečně přetlačit ve vápně a Turci trestali podruhé.

Trenér Vrba viděl, že s tolika mladíky v sestavě ještě Česko proti silným soupeřům hrát nemůže. Byť to dlouho vypadalo, že Turci přiletěli do Prahy s remízovou taktikou, nakonec si po dvou zaváháních domácí defenzivy odváží všechny body.

V Pavelkovi, Šuralovi i Novákovi je vidět značný potenciál. Je dobře, že si sobotní duel na Letné vyzkoušeli a nasbírali cenné zkušenosti. Jenže z jejich strany zatím chyběla jakákoliv reakce ve chvíli, kdy se zápas nevyvíjel v český prospěch. To je vlastnost, která bude příští rok na šampionátu ve Francii určitě potřeba.

Trenér Česka Pavel Vrba nemohl být s výkonem svého týmu spokojený
Trenér Česka Pavel Vrba nemohl být s výkonem svého týmu spokojený

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud