Zdeněk Janda
19. října 2014 • 15:30

Body u hvězdného Jágra matou, pohublá legenda se rozjede

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW JERSEY | Zase žádný gól? No to jsou věci… Asi se hodně trápí, co? Je mi jasné, že fanoušci, kteří na dálku sledují Jaromíra Jágra v NHL, ho hodnotí hlavně podle bodů. Když ránou vstanou, a mrknou, že v jeho střelecké bilanci i po pěti zápasech stále svítí nula, myslí si, že prožívá bídný vstup do sezony.



Jenže tak to úplně není. Ti, kdo Jágrovi drží palce, nemusejí být úzkostí šediví z toho, že by se nějak soužil. To bylo vidět nejen při samotném zápase, ale i po něm. Vypovídala o tom jeho uvolněnost. Jsou porážky, po nichž jenom dlouho sedí, zírá před sebe. Mne si obličej. A pak bez nálady a jediného slova zmizí ve sprše.

Tentokrát ale na něm bylo vidět, že je přesvědčený o své síle. Neformálně mluvil o tom, jak zhubl sedm kilo, i když to mi přišlo až dost, jak přestal jíst sladký. A jak se cítí nejlépe za posledních pět let…

Podle bodů to nevypadá, ale ono to někdy mate. Jsou chvíle, kdy hvězdné číslo 68 plní šuplík produktivity ďábelským tempem, ale neustále vykládá, jak se cítí hrozně…

Tentokrát je to naopak. I na ledě z něj čiší energie, elitní formace se Zajacem a Cammallerim šlape. Rozhodně neříkám, že by proti Sharks vyšvihl nějakou úchvatnou partii, ale ukázal sílu. Bruslilo mu to, jeden gól připravil, spoluhráče dostával do dalších vyložených šancí.

V rozhovoru pro Sport Magazín před sezonou mluvil o tom, že mu v NHL nikdo nic nedaruje. A v případě veteránů stačí pár nepovedených zápasů, a nikdo se s nimi nepáře. Tentokrát ale v jeho případě žádný propad sestavou nehrozí.

Podle dosavadních bodů to sice zatím na oslnivou show nevypadá, ale i tak může legendární útočník prožít ještě pronikavější sezonu než tu poslední. A podle mě to i tak dopadne. Ještě to z jeho strany bude ďábelský rok.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud