2. května 2014 • 14:32

Dopingová hříšnice Marion Jonesová: Byla jsem špína a pokrytec

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z její velké atletické kariéry se stalo dopingové memento. Zhrzená sprinterská hrdinka Marion Jonesová se teď snaží své činy napravit tím, že objíždí školy a vypráví svůj neradostný příběh dětem. „Byla jsem na vrcholu světa, ale vevnitř jsem byla špína,“ přiznává Jonesová.



Titulovali ji nejrychlejší ženou světa. V roce 2000 na olympijských hrách v Sydney získala pět medailí. Marion Jonesová ale o všechnu slávu přišla, když byla v roce 2007 usvědčena z dopingu. Později šla kvůli lhaní federálním vyšetřovatelům dokonce na půl roku do vězení.

„Nezáleží na tom, kým v životě jste, a co v něm dosáhnete, ale všechna vaše rozhodnutí mají důsledky,“ vyprávěla Jonesová mladým atletům z texaské univerzity TCU ve Fort Worth. „Jenom proto, že na vás ty důsledky nedopadnou hned, nebo tehdy, kdy to nečekáte, neznamená, že se to nestane.“

Jonesová byla na přelomu tisíciletí hlavní hvězdou světové atletiky. Potom se však zapletla do aféry kolem laboratoře BALCO. Dlouho však nebyla z dopingu přímo usvědčená a přiznání se bránila. Na podzim 2007 už ale musela s pravdou ven.

„Říkala jsem svým dětem, aby dělaly správné věci, ale zjistila jsem, že jsem byla pokrytec,“ líčila Jonesová, která připustila, že ji zaskočilo, že kvůli lžím federálním vyšetřovatelům nakonec musela až do vězení. „Nad zákon nikdy nevyzrajete,“ říká Jonesová.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud