4. března 2010 • 20:55

Vlašičová neúspěšný pokus o rekord oplakala

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - V nejlepším výkonu roku zvítězil Rus Ivan Uchov na halovém výškařském mítinku v Banské Bystrici, kde se blýskl skokem přes laťku ve výšce 238 centimetrů.



O jeden centimetr překonal dosavadní maximum z lednového závodu v Hustopečích a týden před halovým mistrovstvím světa v Dauhá potvrdil, že je ve skvělé formě. Soutěž žen vyhrál v druhém nejlepším výkonu sezony 204 centimetrů Chorvatka Blanka Vlašičová.

Uchov se pokoušel ještě o zdolání 241 cm, ale po prvním skoku své snažení ukončil. "Při odrazu se mi posunul podklad na palubovce a dál jsem radši neskákal, protože jsem se obával zranění před světovým šampionátem," řekl ruský výškař novinářům.

Vlašičová letos skočila výš pouze v německém Arnstadtu, kde překonala 206 centimetrů. Závod vyvrcholil už tradičním rituálem dvojnásobné mistryně světa - útokem na světový rekord Švédky Kajsy Bergqvistové 208 cm z roku 2006.Ani jeden ze tří pokusů však nebyl úspěšný a chorvatská hvězda nezdar dokonce oplakala.

"Byla jsem vnitřně zklamaná, ale slzy mě samotnou překvapily. Hrozně jsem chtěla rekord skočit," komentovala neúspěšné pokusy na výšce 209 cm."Cítila jsem se skvěle, ale nedokázala jsem najít optimální techniku," dodala Vlašičová, která porazila druhou Emmu Greenovou ze Švédska o devět centimetrů. Česká výškařka Barbora Laláková skončila šestá výkonem 185 cm.

Halový výškařský mítink v Banské Bystrici:

Muži: 1. Uchov (Rus.) 238 - nejlepší výkon roku, 2. Oni (Brit.) 231, 3. Šapoval (Ukr.) 228.

Ženy: 1. Vlašičová (Chorv.) 204, 2. Greenová (Švéd.) 195, 3. Kljuginová (Rus.) 192, ...
6. Laláková (ČR) 185.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud