Ivo Pospíšil
17. června 2016 • 11:38

Frustrovaný Curry. Prohrál a mrskl chránič zubů do diváků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze stavu 3:1 je 3:3. Velké finále vrcholí, jejich šance na obhajobu titulu v NBA se smrskla už jen do jediného zápasu a basketbalisté Golden State se rvou i s vlastní frustrací. V 6. duelu s Clevelandem Cavaliers (101:115) neustál závěr utkání i ústřední muž Warriors Steph Curry, jenž po odpískaném faulu mrštil chráničem zubů do ochozů a musel zamířit do šaten.



Mohou si připadat jako ve špatné pohádce. Dva mečboly měli, oba prošustrovali a z klidného happy endu je rázem drama jako hrom. Že navíc basketbalistům Golden State Warriors nejde nic podle plánu, bylo v šestém finále s Clevelandem vidět i z chování jejich hlavní hvězdy Stepha Curryho.

Klíčový rozehrávač a MVP NBA sice vstřelil třicet bodů, ale ve hře minul 12 střel z 20 a ve chvíli, kdy mu v závěru rozhodčí odpískali faul na LeBrona Jamese, jeho frustrace vytryskla naplno.

Vyplivl chránič zubů a mrskl jím do diváků.

„Jo, už se mi něco podobného dříve stalo. Obvykle se ale zaměřuju na stolek zapisovatelů, tentokrát jsem minul,“ prohlásil mezi novináři naštvaný Curry.

Ránu schytal podle Yahoo.com Andrew Forbes, syn menšinového spoluvlastníka Cavaliers Natea Forbese a byť se mu pak Curry omluvil, musel se klidit ze hřiště. Stal se tak prvním vyloučeným hráčem ve finále NBA po dvaceti letech.

„Rozhodně jsem neměl v úmyslu trefit fanouška, ale stalo se. Šel jsem za ním a omluvil se mu, protože jsem to neudělal schválně. Snažil jsem se ze sebe jen dostat frustraci, protože poslední dva fauly, které mi byly odpískány, podle mě nebyly,“ vysvětloval.

VIDEO: Takhle byl Curry vyloučen

I tak to ale nebyl jeho zápas, a zatímco LeBron James nasázel 41 bodů, on trefil jen šest trojek ze 13, zaznamenal k tomu jen dva doskoky, jednu asistenci, ale hned čtyři ztráty. „Bylo to samozřejmě frustrující se vyfaulovat ve čtvrté čtvrtině a nemít šanci pomoci svým spoluhráčům. Nebylo to právě to nejlepší ze mě, ale do dalšího utkání budu v pohodě,“ slíbil Curry.

Oporu pak našel i v kabině, neboť trenér Steve Kerr se za něj postavil.

„Má plné právo být naštvaný. Je to MVP NBA, je proti němu odpískáno šest faulů, z toho tři, které byly posouzeny absolutně hloupě. Jednou čistě sebral balon Irvingovi, podruhé Jamesovi a rozhodčí to označili za faul. Buďme upřímní, neprohráli jsme kvůli rozhodčím, Cleveland nás totálně přehrál, nicméně tři z těch šesti faulů, by byly odpískané nevhodně ke komukoliv, natož pak k MVP ligy,“ říkal Kerr.

I proto takové gesto zlosti, odhozený chránič, chápal. „Byl naštvaný, je to finále NBA a každý v něm chce vyhrát. Takovéto věci se mohou stát,“ prohlásil Kerr.

Vyloučení tak byl pro Curryho první trest a druhý má následovat. Aaron Brooks ze Sacramenta dostal třeba za podobný incident v roce 2012 pokutu 25 tisíc dolarů a stejně tak musel platit o dva roky později i Enes Kanter. Že by však Currymu hrozila suspendace do rozhodujícího sedmého zápasu?

To ne. To pouze v případě, že by chránič mrskl proti rozhodčím. „Nebojím se tedy, že by v sedmém zápase nehrál,“ dodal Kerr.

Sedmé utkání a rozhodující boj o titul se uskuteční v noci z neděle na pondělí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud