9. září 2012 • 16:35

Z Charra tekla krev, přesto řval: Pokračujeme, půjdeš k zemi!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO, VIDEO | Jeden z nejkrvavějších zápasů. Tak popsal německý list Bild sobotní bitvu mezi Ukrajincem Vitalijem Kličkem a Manuelem Charrem z Německa. Ukrajinec se těšil ve čtvrtém kole z výhry technickým k.o., když zasáhl Charra tvrdým levým hákem a způsobil mu tržnou ránu pod okem. Z rány se řinula krev, ale Němec chtěl boxovat dál. Když rozhodčí na doporučení lékaře duel o titul mistra světa organizace WBC předčasně ukončil, lomcoval jím vztek.



"Pojď sem, pojď sem, chci pokračovat a dostanu tě. Půjdeš k zemi," hulákal Charr směrem k o čtrnáct let staršímu soupeři. Verdikt italského rozhodčího Guida Cavaleriho ale změnit nemohl, tak alespoň toužil po odvetě.

"Kdyby se boxovalo dál, druhá část zápasu by patřila mně. Poslal bych Klička k zemi," hulákal Charr. "Bojoval bych, jako by šlo o život. Když už to sudí ukončil, měl bych dostat šanci k odvetě. Já jsem chtěl ale boxovat dál," konstatoval rozezlený německý rohovník.

Vitalij Kličko se všemu jen usmíval. Soupeřů, kteří neunesli porážku v souboji s nám zažil dost a dost. A těch co vyhrožovali, že kdyby zápas pokračoval, tak by určitě vyhráli, také nebylo málo. "Ten kluk je vážně bojovník. Klidně bych boxoval dál, ale rozhodčí to ukončil," konstatoval realisticky.

Ukrajinský šampion Vitalij Kličko možná ukončí kariéru a vrhne se plně do politiky
Ukrajinský šampion Vitalij Kličko možná ukončí kariéru a vrhne se plně do politiky

Na nabídku k odvetě s Charrem ale nekývl, jelikož ještě sám netuší, zda bude v profesionální kariéře pokračovat.

Ukrajinec sám dobře věděl, jak taková porážka před limitem bolí. V roce 2003 sám tímto způsobem prohrál souboj s Lennoxem Lewisem. Brit vyhrál v Los Angeles, zápas byl tehdy ukončen po 6. kole, protože měl Vitalij hlubokou tržnou ránu nad levým okem. Tehdy měl Kličko k výroku sudích stejné výhrady, jako nyní Charr.

Podívejte se na video z krvavé boxerské bitvy mezi Kličkem a Charrem:

Podívejte se, jak se choval Vitalij Kličko v roce 2003 po bitvě s Lewisem:


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud