Ondřej Němec
30. dubna 2017 • 07:10

Kličko přijal konec vlády hrdě. Fury, kde jsi, bejby, ptal se král Joshua

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obří stadion ve Wembley se stal místem korunovace nového krále těžké váhy. Je jím Anthony Joshua, který během neuvěřitelně náročného zápasu porazil v jedenáctém kole Vladimira Klička a už vyhlíží další kořist. „Tysone Fury, kde jsi, bejby,“ zažertoval britský boxer hned po velkolepé výhře.



Nezapomenutelné drama! Čekal se velký souboj, ale skutečnost předčila očekávání. Ringová válka mezi Anthonym Joshuou a Vladimirem Kličkem měla neuvěřitelné výkyvy.

Zvlášť páté kolo bylo strhující. V první polovině totiž padl na kolena jednačtyřicetiletý boxer, ale v poslední minutě se role obrátily. Další kola jen stupňovala napětí diváků. Vše se rozhodlo v kole jedenáctém, kde už si Joshua nenechal ujít příležitost a knokautoval unaveného rivala.

„Skvělé, co mohu říci? Za prvé a především devatenáct a nula, tři a půl roku ve hře,“ zrekapituloval nadšeně čerstvý držitel tří světových titulů svou aktuální bilanci. „Nejsem dokonalý, ale snažím se.“ A nešetřil chválou nad poraženým. „Vladimir je velikým vzorem v ringu i mimo něj.“

Kličko přijal prohru hrdě. „Londýne, miluji tě! Anthony byl dnes lepší než já. Je skutečně smutné, že jsem to nedokázal,“ řekl poražený ukrajinský hrdina. „A jestli bude odveta? Musím nejdřív promyslet, co se tady sakra stalo.“

Nový král už vyhlíží dalšího soupeře. „ Tysone Fury , kde jsi bejby? Chci dát devadesáti tisícům lidí šanci sledovat další velikou noc boxu,“ vzkázal dalšímu boxerskému velikánovi.

Velkolepou bitvu přímo ve stadionu sledovaly legendy boxu jako Evander Holyfield nebo Lennox Lewis, ale i filmový drsňák Arnold Schwarzenegger .

Kličko nastupoval v černém plášti, Joshua v bílém. Ukrajinský bojovník bez emocí a výrazů. Oproti tomu sedmadvacetiletý Brit před domácím publikem rozdával úsměvy.

Ještě hodinu před zápasem působil Joshua neuvěřitelně klidně. „Jak se cítím? Moudřejší a jistější. Žádné nervy, užívám si sledování předzápasů jako vždycky. A jak vidím výsledek? Nejsem Muhammad Ali, abych dokázal předpovídat, ve kterém kole bude konec. Ale kolo za kolem si půjdu pro vítězství.“

Za Klička před soubojem promluvil jeho starší bratr Vitalij: „Vladimir je připraven. Skvěle připraven. A všichni jsme nadšení. Jako jeho bratr jsem o něm naprosto přesvědčený.“

Dlouholetý král nejtěžší divize ale předvedl skvělý výkon. Bojoval statečně do posledního dechu. Takhle sestupují z vrcholu mistři.

Nový boxerský šampion Anthony Joshua může slavit
Nový boxerský šampion Anthony Joshua může slavit

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud