23. září 2015 • 07:43

Série závodů Bikeclinic Cup 2015 vyvrcholí o víkendu v Praze

Autor: Martin Zvoníček, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bikeclinic Cup 2015 se schyluje ke svému konci. V sobotu 26. září se v pražském Lesoparku Letňany uskuteční poslední závodní den této desetidílné cyklistické série závodů pro děti a mládež do šestnácti let věku. Tratě si mladí bikeři mohou cvičně projet už v sobotu.



Bikeclinic Cup 2015 je jediná cyklistická série závodů v České republice pořádaná výhradně pro děti a mládež. Jak o závodech řekl duchovní otec tohoto projektu Jan Kaše: "Chceme pro mladé závodníky a nadšence cyklistiky vytvořit takové podmínky, jaké znají z velkých světových závodů pro dospělé jezdce. V rámci celé série jim dáváme příležitost vyzkoušet si rozmanité terény a trénovat dovednosti i vytrvalost."  

Série závodů Bikeclinic Cup 2015 vyvrcholí o víkendu v pražských LetňanechFoto Archiv Bikeclinic

Ačkoliv je poslední závod série hlavně o vítězích soutěžních kategorií, nabízí jako už tradičně také příležitost, vyzkoušet si profesionálně připravenou trasu, i pro bikery, kteří s cyklistikou teprve začínají. Zúčastnit se totiž může každý závodník, který přijde, a to bez ohledu na účast v minulých závodech. Jako vždy budou připraveny tratě pro všechny věkové skupiny - od těch nejmladších, kde se jezdí odrážedlech, až po nejstarší, v nichž už závodníci svou výkonností dosahují zajímavých výsledků. Oblíbenou součástí programu je také závod rodičů, při kterém se role obrátí a děti se stanou fanoušky.

Kromě sportovních tratí bude připraven také doprovodný program. Tradičně se bude jednat o cyklistický pětiboj Mr. Quixe, během kterého závodníci plní dovednostní úkoly v sedle kola. Dále pak budou k dispozici skákací hrady nebo trampolíny. Specialitou letňanského závodu bude divadelní představení Pana Žlutého a paní Karamely.

Více informací najdete na www.bikeclinic-cup.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud