16. října 2017 • 13:15

Náraz 112 kil: Nejlepší hráč NFL má zlomenou klíční kost

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková je NFL. Je to jen týden, co quarterback Aaron Rodgers dotáhl své Green Bay Packers k neskutečnému obratu v poslední minutě v Dallasu. Nedělní zápas v Minnesotě ale opustil už v první čtvrtině poté, co ho linebacker soupeře Anthony Barr se svými 112 kily přišpendlil k zemi. Se zlomenou klíční kostí mu hrozí Rodgersovi pauza do konce sezony.



Tom Brady právě v radostné náladě vyprávěl po vítězství svých New England Patriots v New Yorku nad Jets, když ho novináři informovali o zranění Aarona Rodgerse.

„To jsem nevěděl. To je k ničemu…“ zahlásil Brady.

V NFL se v posledních týdnech vedou zanícené diskuze, kdo z těchto dvou je nejlepších quarterbackem historie. Protože oba působí v jiných konferencích, existovala reálná šance, že se spolu střetnou v únorovém Super Bowlu. Neděle ale všechno změnila.

Rodgers se zranil v první čtvrtině zápasu v Minnesotě. Vyběhl z ochranné kapsy své ofenzivní lajny a poslal přihrávku na svého receivera. Těsně po dokončení hodu ho však atakoval linebacker Anthony Barr a srazil ho k zemi tak, že Rodgers tvrdě dopadl na zem na své pravé rameno. Ihned bylo jasné, že utrpěl bolestivé zranění. Rodgers sice odešel ze hřiště po svých, ale když si s ním chtěl náhradník Brett Hundley plácnout, zraněný hráč musel použít levou ruku.

VIDEO: Takhle vypadal střet Barra s Rodgersem

Packers zápas v Minnesotě prohráli 10:23, daleko větší ránou je ale pro ně ztráta muže, který je považován za nejlepšího quarterbacka ligy.

„Je to devastující, o tom není pochyb,“ prohlásil Randall Cobb, receiver Packers. „Pořád musíme hrát fotbal. Máme před sebou dlouhou sezonu a uvidíme, co dokážeme.“

Rodgers měl podobné zranění už v roce 2013, kdy se vrátil v posledním zápase základní části a pomohl Packers do play off. Současné zranění je ale vážnější, protože postihlo oblast jeho pravého ramene, kterým hází.

V zámoří se objevují hlasy, aby Packers podepsali quarterbacka Colina Kaepernicka, který poté, co vloni rozpoutal protesty proti policejnímu násilí vůči rasovým menšinám, stále nemá angažmá. Trenér Green Bay Mike McCarthy však oznámil, že věří Rodgersovým původním náhradníkům.

„Brett Hundley je můj quarterback a Joe Callahan bude náhradník,“ uvedl McCarthy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud