30. března 2016 • 12:54

Draci Brno chtějí zpět na baseballový trůn, touží po 20. titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští mistři Draci Brno mají v nové baseballové sezoně za hlavní cíl zisk jubilejního dvacátého extraligového titulu. Chtějí také uspět v nově zřízené Evropské lize a zvítězit v turnaji o Pohár Federace i Českém poháru.



Draci vládli české extralize od roku 1995 a pouze dvakrát nezvládli finále. Před pěti lety jim sebral titul městský rival Technika Brno a loni Kotlářka Praha, které podlehli ve finále 2:3 na zápasy. "Série byla vyrovnaná, o výsledku rozhodly pouze maličkosti. O to větší je naše motivace získat letos dvacátý titul," uvedl na dnešní tiskové konferenci manažer Draků Arnošt Nesňal.

Hlavní posilou Draků bude osmadvacetiletý americký nadhazovač Jason Jarvis, který je hvězdou v australském týmu Brisbaine Bandits. Brňany doplní i stejně starý Petr Čech z Ostravy, který ale zasáhne do extraligy až od 1. června. "Nedohodli jsme se s Arrows na odstupném, které se pohybovalo na hranici prvoligového fotbalisty. Proto musíme počkat dva měsíce, kdy k nám přestoupí za tabulkové odstupné," poznamenal Nesňal.

Evropské soutěže prošly před sezonou reorganizací. V nejprestižnějším Evropském poháru zůstalo osm týmů a český baseball bude v Rimini a San Marinu začátkem června zastupovat pouze Kotlářka Praha. V Poháru CEB nemají české kluby zastoupení.

Draky čeká start v třetí nejvyšší soutěži o Pohár Federace, kterou uspořádají v Brně od 21. do 26. června. Jejich soupeři budou Apolo Bratislava, Antverpy, švédský Sölvesborg, bulharský Blagojevgrad a Moskva. "Vzhledem ke kvalitě těchto týmů bychom měli turnaj vyhrát a postoupit do Poháru CEB," řekl Nesňal.

Novinkou bude dlouhodobá Evropská liga. Do premiérového ročníku zasáhnou vedle Draků ještě dva německé kluby Buchbinder a Haar Disciples a výběr Amsterodamu. Původně mělo o start zájem deset klubů. "Italské týmy ale účast odřekly a nizozemská federace svým klubům nepochopitelně start zakázala. Proto se dala dohromady pouze skupina hráčů, kteří nejsou pod federací a budou hrát jako výběr Amsterodamu. Místo původně plánovaných 36 zápasů nás čeká pouze dvanáct utkání," uvedl Nesňal.

V extraligové premiéře v pátek od 19:00 Draci hostí v městském derby Techniku, která rovněž výrazně posílila. Hlavní oporou bude devětadvacetiletý australský hrající kouč a nadhazovač John Hussey, tým posílí i jeho krajan Tristan Crawford a Slováci Ján Jablonka s Markem Bošanským. "Chtěli bychom s kvalitními posilami po pěti letech opět zasáhnout do bojů o titul," uvedl hrající manažer Techniky Brno Martin Střítecký.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud