Tomáš Podvín
12. prosince 2015 • 15:34

Florbalistka Krupnová: MS bez medaile? Nemáme se za co stydět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Z na první pohled rozhodnutého zápasu udělaly drama. České florbalistky předvedly v duelu o bronz na MS proti Švýcarkám ve třetí třetině strhující výkon, když dokázaly snížit ze stavu 1:5 až na 4:5. A v posledních vteřinách málem vyrovnaly… Jenže, nic naplat, na medaili nakonec nedosáhly. „Rozhodla druhá třetina, kdy nám utekly a to už se těžko dohání,“ líčila útočnice Eliška Krupnová.



Byla to právě Krupnová, která svým gólem snížila na 4:5. Do konce utkání o bronzové medaile zbývalo ještě deset minut. „Neustále jsme věřily, že to můžeme otočit. Je to florbal, za krátkou dobu může napadat hodně gólů. Navíc jsme na mistrovství světa, tady se bojuje do poslední sekundy,“ popisovala Krupnová.

Na vyrovnávací gól se už Češky nezmohly a druhou medaili z MS v historii tak do sbírky nepřidaly. Stejně jako před dvěma lety je o ni připravily Švýcarky. Rozhodující moment? Jednoznačně český kolaps ve druhé třetině, kdy florbalistky dovolily soupeřkám skórovat třikrát za minutu.

„Neřekla bych, že to bylo jejich presinkem. Spíše jsme lehce polevily, nevím proč, ony se trefily a utekly nám o dost gólů. To se na této úrovni už hodně těžko dotahuje,“ připustila česká útočnice, která hraje švédskou ligu v klubu Pixbo Wallenstam.

Jako velké pozitivum viděla Krupnová způsob, jakým se české hráčky oklepaly z pátečního semifinále, ve kterém prohrály smolným gólem tři vteřiny před koncem s Finkami. „Myslím, že jsme to dokázaly vypustit z hlavy a hrozně moc jsme chtěly ten bronz. Ale soupeř byl těžký,“ uznala.

Přestože tak Češky skončily bez vytoužené medaile, Krupnová věří, že se na šampionátu předvedly v dobrém světle. „Myslím, že to byl jiný turnaj, než které jsem zažila. Finkám jsme se vyrovnaly asi nejblíže v historii na MS a se Švýcarkami jsme také odehrály výborný zápas. Bohužel, na to se nehraje, hraje se na góly. Ale asi budu na šampionát vzpomínat v dobrém, nechaly jsme tam všechno a myslím, že se na ten výkon nemusíme stydět,“ tvrdila.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud