25. července 2014 • 10:14

Hamilton: Mercedes je jako moje rodina a chci tu dál pokračovat

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pilot formule 1 Lewis Hamilton doufá, že se ještě v této sezoně dohodne se stájí Mercedes na nové smlouvě, přestože současný kontrakt mu platí ještě na příští rok. Devětadvacetiletý britský pilot, jež v deseti letošních závodech pětkrát vyhrál, by rád v týmu zůstal.



"Jsem si jistý, že se ještě letos něco stane. Teď ale na to není ten pravý čas," řekl mistr světa z roku 2008 před víkendovou Velkou cenou Maďarska, kde bude útočit na třetí vítězství na Hungaroringu v řadě. Čas na jednání by se mohl najít po závodě, kdy seriál formule 1 čeká až do konce srpna letní pauza.

"Dal jsem jasně najevo, že si nemusejí dělat starosti, nerozhlížím se, co by pro mě bylo jinde. Mercedes byl jako moje rodina od té doby, co jsem začal ve formuli 1, takže to v blízké budoucnosti na změnu nevidím," řekl Hamilton, jenž v šampionátu začínal v roce 2007 v týmu McLaren, kterému Mercedes dodával motory.

Spekulace o tom, že by se Mercedes mohl pokusit získat čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela, který se letos s Red Bullem trápí, ho nechávají v klidu. "O to se nestarám. Rád bych tu pokračoval a myslím, že oni doufejme chtějí pokračovat se mnou," dodal Brit.

Hamilton i přes pět letošních vítězství ztrácí v průběžném pořadí šampionátu 14 bodů na stájového kolegu Nica Rosberga, který vyhrál čtyři Velké ceny. Německý pilot minulý týden před domácí Grand Prix podepsal nový víceletý kontrakt.

Současná tříletá smlouva Hamiltonovi podle odhadů britských médií zaručuje roční příjem zhruba 20 milionů liber (693 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud