Martin Hašek
27. února 2015 • 16:17

Má svůj svět. Mladý Bauerův nástupce se nervoval, štafetu ale zvládl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FALUNU | Prý jezdí podobně jako Lukáš Bauer. Dvacetiletý běžec na lyžích Petr Knop to mohl ukázat ve štafetě na mistrovství světa, kde slavného veterána zastoupil. Před závodem s ním cvičily nervy, ale nakonec dojel pro solidní devátou příčku. Bauer byl při své premiéře před osmnácti lety jen o příčku lepší.



Žádné uklidnění u snídaně. Na začátek svého zatím životního dne si Petr Knop poctivě plánoval program.

„Ptal se mě, v kolik jsme se večer domluvili na odjezd, jestli ve tři čtvrtě na dvanáct, nebo o hodinu později. Říkal jsem mu, že to dřív. A když jsem ještě odpočíval na pokoji, tak mi přišla znova zpráva, v kolik vlastně jsem mu říkal. Nakonec jel stejně jindy,“ směje se týmový kolega Martin Jakš.

Před startem si Knop nasadil podle svého zvyku na uši sluchátka a ponořil se do soustředění před startem.

„Já mám takový rituál, že si vždycky nasadím sluchátka a poslouchám si svoji hudbu,“ vysvětluje Knop. „Mám tam všechno od něčeho. Nějaké techno, hardrock, cokoli se mi líbí. Trenéři na mě trošičku nadávají, že neposlouchám jejich pokyny před závodem. Ale pomáhá mi to.“

„Připadá mi, že není jako člověk čitelný, že má částečně svůj svět, což je asi zčásti dobře a potřeba,“ říká jeho další reprezentační parťák Aleš Razým.

Knop dostal na starosti finiš české štafety a do svého desetikilometrového úseku vybíhal z nadějného šestého místa. V polovině své trasy ztratil kontakt se Švýcarem Liversem a Italem Pellegrinem a nakonec se propadl na deváté místo.

„V průjezdu do třetího kola jsem tam odpadnul, jel jsem pak kolo sám, pak mě kilometr a půl před cílem dojely další dvě štafety. Snažil jsem se to s nimi ještě nějak ukolíbat, ale nevyšlo to,“ líčil Knop. „Byl jsem hodně nervozní, víc než při normálních závodech. Samozřejmě, když je to mistrovství světa. Naštěstí jsem to zvládnul ještě dobře, ale chtělo by to do příštích let zlepšovat a zlepšovat.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud