23. srpna 2015 • 20:48

Djokovičův sen utnul Federer. Turnaj v Cincinnati ovládl už posedmé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Roger Federer vyhrál posedmé v kariéře turnaj v Cincinnati. Čtyřiatřicetiletý Švýcar ve finále porazil 7:6, 6:3 světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž tak v Cincinnati prohrál i páté finále, z toho potřetí s Federerem. Turnaj v Ohiu je posledním z devíti podniků série Masters, který osmadvacetiletý Srb ještě nevyhrál.



Vracím se sem každý rok a ten titul chci čím dál víc. Asi budu muset počkat, až Roger ukončí kariéru," komentoval svou porážku s úsměvem Djokovič.

Federer ovládl svůj oblíbený turnaj nejen bez ztráty setu, ale i servisu. V generálce na US Open tak získal pátý titul v sezoně a 87. v kariéře.

Navíc se díky tomu po týdnu vrátí na druhé místo žebříčku před Brita Andyho Murrayho, jehož porazil v semifinále, a bude nasazenou dvojkou i v New Yorku. Se svým největším současným rivalem Djokovičem se tak znovu utká nejdříve až ve finále posledního grandslamu sezony.

V Cincinnati Federer startoval po měsíční pauze, kterou si dopřál po porážce s Djokovičem ve finále Wimbledonu. Dnes se prezentoval aktivním a útočným tenisem, jemuž nebyl Srb schopen čelit. "Nevím, jak dlouho sem budu jezdit, ale budu se snažit, abych tu byl v příštích letech ještě mnohokrát," řekl Federer.

Djokovič tak utrpěl pátou porážku v sezoně a druhou finálovou za sebou - před týdnem prohrála světová jednička s Murraym v zápase o titul v Montrealu. S Federerem má po dnešku těsně negativní bilanci 20:21.

Nejlepší tenistka světa Williamsová porazila ve finále 6:3, 7:6 Rumunku Simonu Halepovou. Třiatřicetiletá Američanka získala pátý titul v sezoně a ideálně se naladila na US Open, kde se pokusí zkompletovat kalendářní Grand Slam.

Halepová se navzdory porážce posune v novém vydání žebříčku na druhé místo, stejně jako Federer tedy bude moci ve Flushing Meadows vyzvat světovou jedničku až ve finále.

Dvouhra - finále:

Federer (2-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (7:1), 6:3.

Dvouhra - finále:

S. Williamsová (1-USA) - Halepová (3-Rum.) 6:3, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - finále:

Nestor, Roger-Vasselin (Kan./Fr.) - Matkowski, Zimonjič (6-Pol./Srb.) 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud