18. dubna 2015 • 13:23

Proč skončil známý doktor v Bayernu? Guardiola mu ironicky tleskal

Autor: pod, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekané problémy musí řešit mnichovský Bayern. Věhlasný doktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt společně se svými spolupracovníky v německém klubu s okamžitou platností skončil. Zdá se, že za všechno může trenér Pep Guardiola. Ten to ale odmítá.



Müller-Wohlfahrt oznámil svůj konec v Bayernu, kde působil od roku 1977, po zápase v Portu. Ten německý favorit překvapivě prohrál 1:3. „Z nejasných důvodů byla tato porážka dávána za vinu lékařskému oddělení," uvedl dvaasedmdesátiletý lékař.

Jako oficiální důvod odchodu známý doktor uvedl „poškození vzájemné důvěry“. Zárodek problémů přišel týden před zápasem v Portu.

Bayern hrál v poháru na půdě Leverkusenu a už ve 34. minutě musel poprvé střídat. Kvůli zranění odstoupil stoper Mehdi Benatia. To Guardiolu naštvalo. A svůj vztek si vylil právě na lékařském týmu. Španělský kouč se otočil na svou lavičku a doktorům několikrát ironicky zatleskal.

VIDEO | Guardiola ironicky tleskal doktorům po zranění Benatii

Guardiola navíc vyčítal Wolfhartovi zdravotní problémy i dalších hráčů v minulosti. Podle německých médií se mu například nelíbilo, jak probíhala léčba dlouhodobě zraněného Thiaga Alcantary.

Trenér Bayernu Mnichov ale popírá, že on je důvodem lékařova odchodu. „Bylo to jeho rozhodnutí. Mám k němu velký, velký respekt,“ tvrdil.

Müller-Wohlfahrt, jehož služeb využívají i světové hvězdy a čeští sportovci, každopádně u fotbalu zůstane, neboť je také lékařem německé reprezentace. V Bayernu ale po 38 letech skončil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud