Jakub Dvořák
28. října 2018 • 05:00

Sparta řeší záhadu výjezdů. Co s tím? Ščasný neví, Stanciu se omluvil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začíná se z toho stávat kolorit. Jak sparťanská výprava opustí Prahu, bookmakeři snižují kurzy na její soupeře ostošest. Bodovat v lize venku nedokázali Letenští už tři zápasy. Všechny, včetně toho sobotního ve Zlíně, dopadly stejným výsledkem 0:1. Co se s týmem, který doma kosí soupeře, děje a jak to změnit? „Kdybych to věděl, tak už nejspíš vedeme ligu,“ odvětil šéf sparťanské lavičky Zdeněk Ščasný.



Vše začalo šlágrem v Plzni, kde Sparta nestačila na mistra a po tečované střele ve vápně inkasovala jediný gól utkání. Poté její cesta směřovala na Hanou, kde se utkala s Olomoucí, jež se potýkala s mizivou formou.

Výsledek? Letenská parta opět padla 0:1. Sigma nedala Spartě na domácím hřišti ani trochu prostoru a rozhodla zápas jediným gólem. Naprosto stejný výsledek, avšak s jinačím průběhem byl k vidění i v sobotu ve Zlíně. Sparťané přestříleli Ševce 7:2. Ale žádnou šanci nedokázali přeměnit v gól. A tak přišel po změně stran zasloužený trest.

Venkovní bilance Sparty je tak momentálně tři výhry, jedna remíza a tři porážky. V neúplné venkovní tabulce jí patří 5. místo. Zatímco doma drží s bilancí 5-1-0 druhou příčku.

SESTŘIH: Zlín - Sparta 1:0. Rozhodl Beauguel, Letenští prohráli potřetí v řadě
Video se připravuje ...

„Není toho moc co k tomu říct,“ cukal se po utkání Nico Stanciu, když měl hodnotit výkon Sparty. „Byl to další zápas, kdy jsme nedokázali vyhrát venku. Nepřenesli jsme výkon z doma i sem. Přitom zajímavé příležitosti jsme měli, ale nedokázali jsme je vyřešit lépe,“ pokračoval.

„Pokud chceme být velký tým, který hraje o titul, musíme se soustředit celý zápas na hru. Přijde mi, že občas v koncentraci polevíme a nepracujeme celých 90 minut. Soupeři tím dáváme dost prostoru na to, aby si vypracoval příležitosti ke skórování. Takhle ale velké týmy nehrají,“ zlobil se rumunský záložník.

Hlavou vedle něho nad venkovní bilancí kroutil i slovenský obránce Lukáš Štetina, který v lize dostal šanci poprvé od úvodního kola s Opavou. „Rád bych vám na to odpověděl, ale mně samotnému je to divné. Nevím, čím si to mám vysvětlit, protože doma jsme velmi silní a nemyslím si, že by na venkovní zápasy jezdila jiná Sparta. Je to záhada. Myslím si, že bychom měli vyhrávat doma i venku. Kvalitu na to máme.“

Zklamaní fotbalisté Sparty po prohře ve Zlíně
Zklamaní fotbalisté Sparty po prohře ve Zlíně

Záhadou jsou sparťanské výjezdy i pro trenéra Ščasného. „Kdybych věděl, jak z toho ven, tak už nejspíš vedeme ligu, protože se to opakuje,“ odvětil na dotaz, co se dá se současnou situací dělat.

Pokud Slavia v pondělí vyhraje nad Duklou, odskočí Letenským v tabulce už na sedm bodů. Derby v příštím kole tak bude pro Spartu naprosto klíčové. „Vždycky, když jsme vyhráli, nebo prohráli, tak jsme následující domácí zápas zvládli a vyhráli. Věřím, že v tom budeme pokračovat a na Slavii se dobře připravíme,“ ujistil fanoušky na dálku Ščasný.

A myslel na ně i Stanciu. „Chtěl bych se jim za tento zápas omluvit. Slibuji jim, že uděláme cokoliv, abychom Slavii porazili,“ vzkázal.

SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:0. Matní Letenští podruhé v řadě prohráli
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 1:0. Viktoria uválčila výhru, poslední neporažený tým padl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud