28. ledna 2019 • 17:53

Přestupová bomba? Stanciu míří ze Sparty do Al Ahlí, odjel ze soustředění

Autor: dvo, pj, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Spartě se schyluje k přestupové senzaci. Nicolae Stanciu opustil výpravu na soustředění v Marbelle a zamířil do Dubaje, kde bude jednat o přestupu do týmu Al Ahlí, Saúdové nabízí podle informací iSport.cz 7,7 milionů eur (198 milionů korun). Informaci jako první přinesla rumunská média. Že se hráč odpojil od týmu, potvrdila Sparta i na svém Twitteru. Al Ahlí už uvedlo, že je s hráčem předběžně domluveno a k podpisu smlouvy schází podstoupení lékařské prohlídky.



Zatímco námluvy s egyptským celkem Pyramids FC rumunskému reprezentantovi zatrhl přímo klub, odchod do Al Ahlí je mnohem reálnější. Podle zdrojů iSport.cz nabízí Spartě 7,7 milionů eur (cca 198 milionů korun) a desítky procent z dalšího prodeje, což už je nabídka, kterou by Letenští nepohrdli.

Jen pro připomenutí – z belgického Anderlechtu před rokem Stancia přivedli za 3,75 milionů eur (cca 96 milionů korun).

Zelenou k odchodu 25letý záložník dostal i proto, že podle informací iSport.cz vztahy mezi ním a klubem po nezdařeném transferu do Egypta značně ochladly a Sparta se dalším jednáním o jeho odchodu nebránila.

Stanciu si v pondělí odpoledne sbalil věci, rozloučil se s týmem a zamířil do Dubaje, kam má dorazit k večeru. Bude na něj čekat jeho manažerka Anamaria Prodanová, následovat bude seznámení se zástupci Al Ahlí.

„Stanciu podepsal předběžnou dohodu. Až v následujících dnech podstoupí lékařskou prohlídku v Džiddě, podepíše smlouvu na 3,5 roku a definitivně přestoupí,“ uvedlo Al Ahlí na svém Twitteru.

Podle informací iSport.cz však Stanciův odchodu ze Sparty nemá žádnou návaznost na příchod Bořka Dočkala, který je smluvně vázán v čínském Henan Jianye, ale s Letenskými celou zimu trénuje a je s nimi i přímo v Marbelle.

Stanciu ve Spartě odehrál 31 ligových zápasů a vstřelil v nich 10 branek. Poslední utkání v rudém dresu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev, prosadil se v něm i gólově z přímého kopu přímo do šibenice.

Stanciova roční epizoda ve Spartě: Krásné góly i zkrat v Plzni. Kdo ho nahradí?
Video se připravuje ...

Nicolae Stanciu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev zřejmě poslední utkání v dresu pražské Sparty
Nicolae Stanciu odehrál v sobotu proti Dynamu Kyjev zřejmě poslední utkání v dresu pražské Sparty

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud