Jan Vacek
3. září 2019 • 18:50

Radakovič opouští Spartu. Bude hostovat v ruském Orenburgu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S blížícím se závěrem přestupového období v České republice (8. září) bylo zřejmé, že Sparta přistoupí k redukci početně obsazené stoperské pozice. První krok už vedení letenského klubu podniklo. Klub potvrdil, že rudé barvy opouští Uroš Radakovič, který bude do konce sezony hostovat v ruském Orenburgu.



Stopeři. Téma, které Spartu provází prakticky od začátku sezony. Nyní přichází na přetřes znovu, konkrétně v souvislosti se zeštíhlením personálního stavu. Trenér Václav Jílek má aktuálně k dispozici Dávida Hancka, Lukáše Štetinu, Uroše Radakoviče, Semiha Kayu, Costu, Davida Lischku a Filipa Panáka.

Poslední jmenovaný se dál zotavuje po těžkém zranění kolena a je jisté, že minimálně do konce podzimu do akce nezasáhne. I tak ovšem zůstává na dvě místa v sestavě dohromady šest jmen.

Dopředu tak bylo jasné, že Sparta přistoupí k redukci. Tak se nyní i děje. Na odchodu je Radakovič, který bude do konce sezony hostovat v Orenburgu. Prvoligový ruský klub podle informací iSport.cz převezme veškerou platovou zátěž, v transferu je navíc zakotvena i opce na trvalý odkup.

Tím ovšem zužování zadních řad Pražanů nekončí. Reálné jsou i další odchody. „Jeden nebo dva stopeři by ještě mohli odejít,“ potvrdil zdroj detailně obeznámený s děním na Letné.

O koho půjde? V úvahu přichází pouze dvě jména, Kaya a Štetina. U prvního jmenovaného se to ovšem s ohledem na vysoký plat a ochladlý zájem izraelského Maccabi Haifa nejeví příliš pravděpodobně. Reálnější je tak hostování Štetiny. V úvahu přichází přesun do Teplic či Českých Budějovic. Definitivně jasno musí být do neděle, kdy se tuzemský přestupový trh definitivně uzavře.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud