1. června 2021 • 04:30

Útočníci v pohybu. Odchod i návrat v Chelsea. Opustí Lewandowski Bayern?

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
  • Jací slavní útočníci se budou v létě stěhovat?Jací slavní útočníci se budou v létě stěhovat?FOTO: koláž iSport.cz

    Gólový útočník, nejžádanější zboží na fotbalovém trhu. A v následujícím přestupovém období se čekají velká škatulata. Velkokluby se přetahují o Erglina Haalanda z Borussie Dortmund, ale jasno není ani o působišti dalších šutérů a ani nemusí být příliš drazí. Vítězové Ligy mistrů z Chelsea například zadarmo pouští mistra světa, jako náhradu chtějí belgický tank, který už jednou prodali. 

  • Romelu Lukaku

    Romelu Lukaku už v Chelsea jednou byl. Smlouvu s „Blues“ dostal krátce po svých osmnáctých narozeninách. Tehdy se příliš neprosadil a po třech letech odešel do Evertonu, od té doby se ale stal jedním z nejobávanějších útočníků v Evropě.

    Nyní londýnský klub přemýšlí o nákupu belgického tanku znovu. Thomas Tuchel by sice rád mezi čerstvé šampiony Ligy mistrů rád dostal Harryho Kanea nebo Erlinga Haalanda, jenže přesun z Tottenhamu znemožňuje velká rivalita obou klubů a o klenot Dortmundu se zajímají velkokluby z celé Evropy. Lukaku je tak na Stamford Bridge brán jako realističtější varianta. Inter Milán navíc sice vyhrál Serii A, ale trápí ho finanční problémy. Svého klenotu si cení na 100 milionů liber (3 miliardy korun), Londýňané budou chtít sumu srazit.

    Romelu Lukaku nakopnul Inter k výhře Romelu Lukaku nakopnul Inter k výhřeFoto Reuters

  • Robert Lewandowski

    Robert Lewandowski za sebou má skvělou sezonu v Bayernu Mnichov. Získal titul a v bundeslize nastřílel 41 gólů, čím překonal téměř půl století starý rekord Gerda Mullera. To ale neznamená, že bude hrát v Německu i v příští sezoně.

    „V Bayernu se cítím dobře. Je to skvělý klub a skvělé město, ale zůstávám otevřený,“ překvapil v rozhovoru pro Canal+. „Vždycky jsem chtěl poznat novou kulturu a naučit se nový jazyk. A je jedno, jestli to bude během kariéry, nebo až po ní. Rád jdu za věcmi, kterých ještě nikdo nedosáhl, posouvá mě to dopředu,“ prozradil. O jeho služby prý má zájem jak Chelsea, tak Barcelona.

    Robert Lewandowski oslavuje svou 40. trefu v bundesligové sezoně, čímž dorovnal rekord Gerda Müllera Robert Lewandowski oslavuje svou 40. trefu v bundesligové sezoně, čímž dorovnal rekord Gerda MülleraFoto Instagram/FCBayern

  • Olivier Giroud

    Před třemi lety byl Olivier Giroud klíčovou postavou francouzského triumfu na mistrovství světa, na klubové úrovni se ale prosazoval méně a nový trenér Tuchel ho v Chelsea přehlíží. Giroudovi sice bude brzy již 35 let, ale se sezením na lavičce se nehodlá smířit. Podle italských médií a serveru Sport Ilustrated už si našel nové působiště a stěhuje se na sever Itálie. Konkrétně do AC Milán, kde bude v útoku pracovat společně se čtyřicátníkem Zlatanem Ibrahimovićem. Giroud přijde po konci smlouvy, takže AC nebude stát téměř nic, kromě 3,5 milionu eur (plus bonusy) ročně, které mu vyplatí na gáži.

    Olivier Giroud dal v posledních dvou zápasech pět gólů Olivier Giroud dal v posledních dvou zápasech pět gólůFoto Reuters

  • Sergio Agüero

    Opět prohrál velké finále. Argentinec Sergio Agüero v kariéře dvakrát nedosáhl na titul v Copa America, stříbro má z mistrovství světa a medaili za druhé místo si nechal pověsit na krk i po finále Ligy mistrů. Šlo o jeho poslední zápas za Manchester City a nic na tom nezmění ani stesky trenéra i spoluhráčů, jak moc bude Citizens chybět.

    O přesunu do Barcelony se spekulovalo dlouho a v pondělí byl potvrzený i oficiálně. Agüero na Camp Nou podepsal dvouletou smlouvu.

    Sergio Agüero Sergio AgüeroFoto Reuters

  • Memphis Depay

    Barcelona, které hrozí obrovské finanční problémy, zvolila pro příchody vychytralou taktiku: přivádí velké hráče, kterým jinde končí smlouva. Vedle Agüera je domluvená i s nejlepším střelcem Lyonu poslední sezony Memphisem Depayem. 27letý Nizozemec nasázel ve 37 zápasech Ligue 1 rovných 20 gólů, ale novou smlouvu nepodepsal i kvůli tomu, že se Lyon nedostal do Ligy mistrů. A aby příchodů „zadarmo“ nebylo málo, do Katalánska míří z Liverpoolu i záložník Gini Wijnaldum.

    Memphis Depay během duelu Nizozemska s Bosnou a Hercegovinou Memphis Depay během duelu Nizozemska s Bosnou a HercegovinouFoto ČTK/John Thys/Pool via AP

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud