8. července 2022 • 15:05

Překvapivá posila pro Plzeň. Na hostování bere útočníka z Třince

Autor: mik, krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň krátce po odjezdu na soustředění do Rakouska získala další letní posilu. Na půlroční hostování s opcí přichází slovenský útočník René Dedič (28), který naposledy hrál za druholigový Třinec. V minulosti hrál i za Opavu nebo Příbram, teď už se připojil k mužstvu Viktorie.



„Bylo to docela hektické, rozhodlo se během pár dnů. Zájem Plzně byl pro mě překvapením, do takového klubu se běžně nepřestupuje. Doufám, že dostanu šanci, využiji ji a Plzni pomůžu, ať už hrou, anebo góly,“ uvedl Dedič pro třinecký web.

Do Česka zamířil v roce 2014 ze Žiliny, v Třinci se brzy stal stabilním členem kádru. Sezony 2019/20 a 2020/21 prožil jako hráč Opavy, v nejvyšší české soutěži se dokázal pětkrát střelecky prosadit. Podzim uplynulého ročníku odehrál za Příbram, aby se v zimě vrátil zpět do Třince.

„Renda využil výstupní klauzule ve smlouvě, že v případě, kdy ho osloví prvoligový klub, může odejít. Ztratili jsme kvalitního hráče, střelce a charakterově dobrého člověka,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Třince Petr Hrazdílek.

Plzeň během pátku navíc získala i obránce Libora Holíka, který za ni už hrál v minulé sezoně. Hostování z Jablonce se teď znovu prodloužilo, součástí dohody je i opce na přestup. 

„Mám radost, že můžu ve Viktorce zůstat a navázat na skvělý a úspěšný konec sezony, který jsem tu zažil. Čekají nás velké zápasy a já se jich už nemůžu dočkat,“ uvedl Holík, který si s týmem zahraje 2. předkolo Ligy mistrů.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud