1. května 2022 • 18:01

GuardiaN, sAvana i MATYS míří do Sampi. Domácí scéna zažila milionové zemětřesení

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec spekulacím! Organizace Sampi oficiálně ohlásila novou našlapanou soupisku CS:GO týmu. Na domácí scénu se vrací Ladislav “GuardiaN” Kovács. Vedle zkušeného borce, který dříve reprezentoval FaZe Clan nebo NAVI, se poskládá dravé mládí. 



Lovilo se v konkurenčních týmech Enterprise a eSubě. Příchody vyjdou na miliony a očekávání jsou obrovská. Tým chce uspět v kvalifikacích na Majory. Kde se Sampi plácli přes kapsu?

Z týmu Enterprise přichází Matúš “MATYS” Šimko. "Matys se stal po Forsym dokonce nejdražším hráčem na československém trhu," uvedl k akvizici majitel Sampi Jakub Jankto.

Sinners letos v zimě pokořili nákupem forsyyho. Tu překonal i MATYS. Jankto hovoří o "milionových klucích". "Mají na sobě značku milionových kluků. I s touhle tíhou se budou muset vypořádat," uvedl majitel Sampi.

Matůš “matys” Šimko v dresu SampiFoto Sampi

Modrá za modrou, sAvana zběhl z eSuby

V modrých klubových barvách zůstane Lukáš “sAvana” Lintner. Už to ale nebude tým modré krve eSuba, ale Sampi. Lintner je dalším Slovákem v týmu a v osmnácti letech má ohromný potenciál.

"O hráčích jsme stoprocentně přesvědčeni, že to dotáhnou daleko a herně porostou. Jsou stále mladí a mají před sebou velkou budoucnost. I kvůli tomuto potenciálu nám dává smysl do týmu investovat," uvedl Jankto.

Lukáš “sAvana” LintnerFoto Sampi

GuardiaN bude mentorem mladým puškám

"Je pro nás obrovská čest, že jméno jako GuardiaN od dnešního dne obléká právě náš dres," oznámil v tiskové zprávě tým Sampi. 

Slovenská CS:GO hvězda Ladislav “GuardiaN” Kovács je mistr České republiky z roku 2012, čtrnáctinásobný účastník Majoru a člen těch největších týmů jako Natus Vincere (NAVI), nebo FaZe Clan.

Jak se mu bude dařit po návratu na česko-slovenskou scénu? Bude mu sedět role mentora a největší hvězdy scény? Kromě výše zmíněných matyse a sAvany k němu budou vzhlížet další mladíci. Michal “T4gg3d” Vrzal, pro kterého je to první profesionální působení v esportu a Andrej “Adejis” Kameništiak.

Ladislav “GuardiaN” Kovács zpět na domácí scéněFoto Sampi

Sampi chtějí udělat díru do světa

"Naším cílem rozhodně není pouze tuzemská scéna. Jsme připraveni utkat se proti zahraničním celkům, kvalifikovat se na velké evropské a světové turnaje a obsadit horní příčky HLTV žebříčku," uvedla organizace Sampi.

Mezi největší ambice řadí kvalifikaci na největší mezinárodní akce, jako jsou IEM Katowice nebo Major. Pomoci k vysněným cílům má Jakub “bfull” Kokoška, který přichází na pozici trenéra.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud