6. května 2022 • 09:45

PENÍZE V ESPORTU: Věřím, že milionových přestupů ještě uvidím hodně, říká CEO Sinners

Autor: David Randuška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu esportovým světem na československém trhu zahýbalo angažování pětice nových hráčů do CS:GO týmu Sampi. Za Matúše "matyse" Šimka majitel organizace Jakub Jankto zaplatil přes milion. Milionový byl i transfer Davida "forsyyho" Bílého letos do Sinners. CEO hříšníků Moritz Straube věří, že dalších takových obchodů uvidíme v budoucnu ještě více. O svůj pohled se podělil v rozhovoru pro náš web.



Moritz Straube působí jako CEO rychle se rozvíjecí organizace Sinners. Ve svém "gangu" má i nejlepší domací CS:GO tým. Ten musel řešit, jak zalátat díru po odchodu oskara. Na poměry za astronomickou částku přišel forsyy. 

Ten do týmu zapadl rychle a prosazuje se i v mezinárodní konfrontaci. Zdá se, že tato milionová investice dopadla na úrodnou půdu. David "forsyy" Bílý zapadl i lidsky, což je velmi důležité pro rozvoj jeho samotného i týmu.

Straube: Otázkou je, pro kterého hráče dává milionový transfer smysl

Zdá se, že jste nákupem forsyyho změnili pravidla hry. Myslíš, že milionových přestupů budeme svědky častěji ? 

Věřím, že milionových přestupů ještě uvidím hodně. Ale pro kterého hráče to dává smysl a pro kterého je to příliš vysoká částka, to je jiná otázka...

Co říkáš na to, že do Sampi přišli rozdílní hráči z různých týmů? Přijde ti to jako prozřetelný krok nebo ti přijde tahle filozofie špatná a je lepší si budovat organizaci postupně? 

Myslím, že hráči, které si Sampi nakoupili, jsou všichni kvalitní a mají velký potenciál. To, že jsou všichni z různých týmu se mi nezdá jako velký problém. Naopak si myslím, že to bude velmi zajímavá věc a jinou cesty by se další kvalitní celek nedal složit. Kluci si teď projdou honeymoonem, sehrajou se a pak teprve uvidíme kam to dotáhnou.

Co by podle tebe mohlo oznámení Sampi přinést na naší scénu? 

Jsem rád, že je tu další tým, který s námi může hrát o přední příšky a hlavně další tým, který podle mého názoru má klidně i na to prorazit v Evropě. To už je ale otázka toho, jestli kluci spolu vydrží aspoň ten rok.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud