14. listopadu 2022 • 13:37

LEC Offseason souhrn přestupů: Rekkles zpátky doma a nová sestava okolo caPse

Autor: Jonáš Mácha
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před domácím MS v hokeji: program, soupisky i exkluzivní rozhovor s Radimem Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Worlds jsou za námi a zrak všech fanoušků lolkového esportu se upírá na novou sezónu a spring split. Offseason, doba mezi letním a jarním splitem, kdy je povoleno organizacím měnit sestavy, prodávat a kupovat hráče a dávat svým týmům nový dech za účelem výhry v lize a případně i na Worlds.



V nejvyšší evropské lize LEC se nemarnilo časem a jak je v esportu zvykem – sestavy se zásadně zamíchaly.

G2

Organizace, která v poslední době schytává „hate” za své nekalé business praktiky co se hráčských kontraktů týče, se rozhodla svůj nový tým postavit okolo svého hvězdného midlanera caPse. G2 se zbavili svého botu a ikonického junglera Jankose – jediný, kdo tak zůstal s caPsem, je toplaner Broken Blade. K těmto hráčům se přidá jungler Yike z LDLC OL a ADC doplní evropský navrátilec Hans Sama. Na support pozici se vrátí jeden z členů dominantní éry G2 z roku 2019 – Slovinec Mikyx.

Sestava: Broken Blade, Yike, caPs, Hans Sama, Mikyx

Fnatic

Tým, ve kterém působí aktuálně nejlepší hráč České republiky - Marek „Humanoid” Brázda. Po neúspěchu ve skupinové fázi Worlds přichází tým se zásadní změnou na botlane – do Fnatic se totiž vrací legenda evropského lolka Rekkles. Ten se po roce v LFL k radosti fanoušků vrací do LEC, jeho výkony tak budou bezesporu pod drobnohledem. Na botlane ho doplní náhradní support Fnaticů – Rhuckz, kterého jsme měli možnost vidět v akci na letošních Worlds.

Sestava: Wunder, Razork, Humanoid, Rekkles, Rhuckz

Mad Lions

Druhý tým, ve kterém bude v jarním splitu působit Čech a to Matyáš „Carzzy” Orság. Carzzy se do organizace vrací po neúspěšném roce ve Vitality, kterým selhal plán s vytvořením „supertýmu”. Na botlane bude Matyáš hrát s další legendou, Hylissangem z týmu Fnatic. Kámen na kameni nezůstane ani na toplane, kde Armuta nahradí korejský topař Chasy.

Sestava: Chasy, Elyoya, Nisqy, Carzzy, Hylissang

Heretics

Španělský tým, který převzal (odkoupil) žezlo od organizace Misfits, přichází se vcelku zajímavou sestavou. Na toplane nastoupí japonský topař Evi, kterého jsme mohli spatřit na mezinárodních eventech v týmu DetonatioN FocusMe. Midlaner Heretics bude korejský Ruby z Unicorns of Love a botlane pak zastoupí Evropani Jackspektra a Mersa. Jediný otazník visel nad jungle rolí, poslední informace ale naznačují příchod Jankose.

Sestava: Evi, Jankos, Ruby, Jackspektra, Mersa

Astralis

Do Astralis přichází dva noví hráči: Topař Finn z XL a jungler 113 z týmu Karmine Corp (LFL).

Sestava: Finn, 113, Dajor, Kobbe, JeongHoon

Vitality

„Superteam” z minulé sezóny, který kompletně selhal, postavil zcela novou sestavu okolo legendárního midaře Perkze. Z T1 Challengers přichází korejský topař Photon a z lavičky do základní sestavy naskočí čínský jungler Bo. Na botlane pak Vitality sáhlo po schopnostech slovenského snipera Neona, kterého bude supportit Kaiser z Mad Lions.

Sestava: Photon, Bo, Perkz, Neon, Kaiser

BDS

Team BDS řeší neúspěšnou sezónu přestavbou týmu okolo svého midlanera Nuclearinta. Z LFL akademie týmu BDS se na toplane vrací Adam a s ním přichází i ADC Crownshot a jungler Sheo. Z Vitality pak příjde ještě posila v podobě supporta Labrova.

Sestava: Adam, Sheo, Nuclearint, Crownshot, Labrov

SK Gaming 

Stejný recept jako BDS použili i SK Gaming, kteří svůj tým také staví okolo midaře. Z Misfits, kteří opouští LEC, přichází topař Irrelevant a z týmu XL jungler Markoon. Botlane pak doplní duo z LFL – Exakick a Doss.

Sestava: Irrelevant, Markoon, Sertuss, Exakick, Doss

KOI

Rogue, obhájci titulu ze summer splitu, se spřáhli se španělskou organizací KOI a vznikl tak nově pojmenovaný tým v LEC - KOI. Nejedná se ale o žádné nováčky, nýbrž o velké favority celé ligy. Po úspěšné sezóně přichází pouze jedna změna a to výměna topařů, nově bude hájit barvy KOI (bývalých Rogue) Szygenda, který přešel z akademie Vitality.

Sestava: Szygenda, Marlang, Larssen, Comp, Trymbi

Excel

Překvapení poslední sezóny, tým XL, prošel četnými změnami. Na botu zůstává třetí a poslední český reprezentant v LEC - Patrik „Patrik” Jírů. K němu se připojí support z G2 Targamas. Místo Nukeducka na midu bude řádit Vetheo z Misfits. Z Astralis pak přichází jungler Xerxe a z Rogue obhájce titulu topař Odoamne. Uvidíme, jestli bude sestava schopná navázat na dobré výkony z letního splitu.

Sestava: Odoamne, Xerxe, Vetheo, Patrik, Targamas

Nutno podotknout, že přestupy prozatím nebyly oficiálně potvrzeny, ale dle belgického investigativního reportéra LEC Wooloo a jeho zpravidla přesných zdrojů budou sestavy LEC v jarním splitu vypadat právě takhle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud