15. srpna 2018 • 19:05

Začal The International! Největší esportový svátek roku, ve hře jsou miliony

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dnes začal osmý ročník nejznámějšího a největšího turnaje roku v počítačové hře Dota 2, který se letos koná v kanadském Vancouveru. A pod taktovkou samotné vývojářské společnosti Valve znovu slibuje obrovskou podívanou, kvapem se blíží i k rekordní odměně nejen pro vítěze. Na co se mohou diváci těšit?



Co je The International?

Jedná o největší turnaj strategické počítačové MOBA (online bojová hra pro více hráčů) hry Dota 2, který se koná každý rok v srpnu. Dota 2 je jednou z nejsledovanějších a nejhranějších online her současnosti a The International byl vůbec prvním turnajem, který pro vítěze připravil vysokou výhru. V prvním ročníku v roce 2011 vyhrál první tým (NaVi) v té době neuvěřitelný jeden milion dolarů (téměř 23 milionů korun) a The International tím pomohl obrovskému boomu esportu. Letos vítěz bere desetkrát tolik, tedy více než 225 milionů korun. Momentálně probíhá skupinová fáze, vyřazovací část se uskuteční od 20. do 25. srpna.

Další nový vítěz nebo první obhájce?

Sedm ročníků a sedm vítězů. Ještě ani jednou neslavil jeden tým dvakrát, The International dokonce nevyhrál ani žádný hráč dvakrát. V silné pozici jsou letos obhájci loňského titulu, tým Liquid, který i letos patří mezi největší favority, z loňského ročníku si udržel všech pět hlavních tváří a do letošního ročníku nastupuje v plné sestavě. Dokáže tak prolomit smůlu, nebo se stane vítězem někdo nový?

Rekordní odměny

Stejně jako v posledních letech i letos o výši takzvaného „prize poolu“, tedy balíku peněz, který si týmy rozdělí, rozhodují sami hráči. Ti přes léto mohli kupovat Battle Pass, což jsou speciální přídavky do samotné hry. 25 % zisku z těchto Battle Passů pak putuje právě do odměn. Do konce uzávěrky zbývají dva dny a k překonání loňského ročníku chybí pouhých 1,6 procenta, tedy 401 657 dolarů (9 milionů korun).

Ti nejlepší na jednom turnaji

Hned tři z pěti nejlepších hráčů světa (ti nejlepší na své pozici) patří pod tým Liquid. Jmenovitě se jedná o Amera „Miracle-„ al-Barqawiho, Marouna „GH“ Merheje a Kura „KuroKy“ Salehiho Tahasomiho. Mezi další nejlepší hráče patří Roman „RAMZES666“ Kushnarev z Virtus.Pro a Damien „kpii“ Chok z Newbee.

Diváci z celého světa

Stejně jako v loni, i letos se očekává obrovská sledovanost. Tisíce lidí dorazí jak na místo dění ve Vancouveru, tak bude sledovat klání online. Přímé přenosy bude vysílat streamovací služba twitch.tv, k dispozici budou ke zhlédnutí i z hlavní stránky v samotné hře. Vloni si největší turnaj roku připsal více než 92 milionů zhlédnutí, jen samotné finále sledovalo přes 921 tisíc lidí. Samotná Dota 2 má pak největší sledovanost v Číně a i během The International je největší množství diváku právě odtamtud.

Nezůstane jen u samotných her

Kromě samotných turnajů, během kterých se představí ti nejlepší z nejlepších, nabídne The International i celou řadu zábavných programů, kterými si diváci mohou krátit čas mezi zápasy. Cosplaye (převlékání se za hrdiny ze hry), přednášky, soutěž herních minifilmů i ukázky ze zákulisí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud